torsdag 5 februari 2009

Den hårda kärnan

I dag har Maud Olofsson visat att hon är en smart politiker som lever i nuet. Att få Centerpartiet att acceptera eventuella nya kärnkraftverk visar att hon ser mer till resultat än gamla orealistiska krav. Torbjörn Fälldin må sätta pipan i halsen, Daléus må slita sin Greenpeacetröja men Maud Olofsson visar resultat som dessa herrar inte var i närheten av.

Hon lyckades till exempel att få igenom biltullarna i Stockholm trots en stark majoritet emot bland borgerliga politiker och väljare och nu får hon credit för att hon enar Alliansen och dessutom får igenom en ökad satsning på bl a vindkraften.
Maud Olofsson inser också att om Centerpartiet ska ha någon framtid så måste man skaka av sig den gamla stämpeln av landsbygdsparti och visa att ”hela Sverige ska leva”, även städerna.

Folkomröstningen 1980 framstår alltmer som en fars där det segrande resultatet blev ”kanske, ifall, om”. Typisk för lagomlandet Sverige alltså. Dagens besked ger kärnkraftsindustrin raka besked, det är ok att bygga nya kärnkraftverk men ni får finansiera själva.

Ett högt betyg också till Fredrik Reinfeldt som än en gång visar att han är rätt man att hålla ihop en koalitionsregering.

Undrar hur Mona Sahlin ska hantera det här? Å ena sidan V och MP som bokstavligen ser rött (!), å andra sidan flera LO-förbund som andas ut och med all rätt tycker att industrins energiförsörjning måste gå före för jobbens skull.

Foto ovan: Pawel Flato.

Relaterat: SvD, SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB, DN, DN.

Andra bloggar om , , .

Inga kommentarer: