torsdag 12 februari 2009

Var inte ledsen, Svennis

I natt förlorade Sven-Göran Erikssons Mexico VM-kvalmatchen mot USA med 2-0. Den samlade expertkåren tror att han nu kommer få sparken från sitt arbete som förbundskapten. Det är inga höga odds på att de har rätt. I ett land där fotboll i det närmaste är religion så har man inte så lång livslängd om man inte är framgångsrik.

Skulle det gå så går det knappast någon nöd på Svennis. Han har ju kontrakt till 2010 och kommer säkert att kunna behålla sin feta lön.

Jag skulle vilja se honom i svensk fotboll en gång till innan hans karriär är slut så mitt personliga råd till Svennis låter så här:

Var inte ledsen Sven-Göran! Det finns alltid nya jobb. Vila ett tag, ta det lugnt. Åk gärna till någon varm lyxresort, ät gott, drick gott och spana in lite trevliga damer!
När Sverige antingen spelat klart VM i Sydafrika eller missat kvalet så behöver vi dig! Din internationella erfarenhet behövs här hemma och ser du dessutom till att plocka in några yngre förmågor som Magnus Haglund och Stefan Rhen som biträdande förbundskaptener så har vi säkrat kontinuiteten för lång tid framåt. Dessutom Svennis, handen på hjärtat, hur gott är det med tequila egentligen?


Relaterat: DN, AB, AB, SvD.

Andra bloggar om .

1 kommentar:

Margareta T sa...

Håller med dig, Dick! Ett råd till: Kom hem till Torsby, Svennis. Vi gillar dig! Just nu känns det som om idrotts-Sverige behöver bra ledare! Du är en av dem!