söndag 8 februari 2009

Pojkar med vapen

Ett gäng manliga piketpoliser vill fira sin avslutade utbildning. Konceptet blir att hyra in en manlig (!) strippa som uppenbarligen inspirerar dessa gossar så till den milda grad att de själva tar efter och själva poserar på bild, endast iförda sina tjänstevapen.

Vad är det som gör att vissa grabbar (för det är väl alltid grabbar?) när de blir berusade ska klä av sig och därtill föreviga varandra på bild? Det här är ju inte första gången, för att tag sedan var det några festande värnpliktiga och ett vapen som poserade.

Jag har faktiskt ingen aning, en psykolog kanske kan hitta något om komplex, grupptryck eller annat. Själv tycker jag inte bara att det är olämpligt utan även synnerligen fånigt.
Jag har själv just kommit hem från en grabbhelg. Visst blev det en eller annan whisky och visst klädde vi också av oss, men för att avnjuta en bastu med tillhörande avrivning i snön. Det kändes väldigt manligt utan både vapen och fotografering.

Relaterat: AB, SvD, DN.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grabbar får gärna klä av sig, men här handlar det om kvinnlig förnedring. Vad gjorde strippan där? Svårt att se underhållningsvärdet i att en kvinna eller ung tjej klär av sig.

Dick Bengtson sa...

Det var enligt uppgift en manlig strippa (eller heter det striptör, möjligen?).