fredag 27 februari 2009

Chipsterror

Smaka på ordet. Efter bränderna i Södertälje har det fått en helt ny betydelse. Tidigare associerade jag ordet med alla usla reklamfilmer från OLW och Estrella där de vill få oss att tro att chipsen inte är så feta och onyttiga som man innerst inne vet. Det är de visst, men ack så goda ibland.

Den nya betydelsen blir tyvärr mycket farligare än feta chips. Några vilsna människor hotar alla handlare som säljer varor från USA och kallar sig Global Intifada. Man kan undra om det just i Södertälje säljs fler varor från just USA än från andra länder? Med den mångkulturella befolkningen där är det kanske tvärtom?

Någon genomtänkt politisk tanke är det svårt att hitta i chipsterrorn och vilka som ligger bakom är lika obegripligt det. Det kan ju knappast vara gatstensvänstern för i så fall hade det ju varit stenar i skyltfönstren från maskerade huliganer. De är väl förresten upptagna med att gräva upp stenar inför DC-matchen nästa helg. Nej, ju snabbare polisen får fatt i dessa mordbrännare desto bättre.

Relaterat: AB, DN, DN, DN, SvD.

Andra bloggar om , .

Inga kommentarer: