söndag 12 oktober 2008

Vem vann debatten?

SVT sände ikväll en partiledardebatt med alla riksdagspartierna. Här kommer min egen subjektiva ranking hur jag tycker partiledarna klarade sig. Håll till godo.

1) Maria Wetterstrand. En högoddsare! Tydlig, rak och påläst. Framförde på ett mycket bra sätt vad hennes parti vill göra i framtiden.

2) Fredrik Reinfeldt. Lugn, trygg och säker. Gav intrycket av en statsman. Det känns som han har växt in i statsministerrollen ordentligt.

3) Jan Björklund. Rak och stabil. Kunde möjligen talat mer om vad Alliansen vill göra framöver.

4) Maud Olofsson. Framför sina åsikter på ett bra sätt. Upprepar sig kanske lite väl ofta.

5) Lars Ohly. Kör sitt mantra om återställare och offentlig sektor. Visade lite humor mellan varven vilket är ett plus.

6) Mona Sahlin. Försöker vara pedagogisk och landsmoderlig (heter det så?) och talar därför så lååångsamt och tyyydligt som om tittarna vore en förskolegrupp. Väldigt lite om den egna politiken, mest gnäll på alla fel som Alliansen gjort enligt henne.

7) Göran Hägglund. Tyvärr Alliansen, han håller inte. Blir tveksam i vissa lägen och har ingen som helst utstrålning. Helt klart Alliansens svagaste kort.

Så tyckte jag att partiledarna skötte sig individuellt. Vi blev inte klokare när det gäller vilket regeringsalternativ som ska utmana Alliansen i valet 2010. Det ska bli intressant om Mona Sahlin får ihop ett tydligt alternativ inför valrörelsen. Fan trot´.

Läs mer AB, AB, DN, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Reinfeldts groda: http://www.youtube.com/watch?v=PdvHz4camx8

Josef Boberg sa...

Hmmm... - MaktPyramid-PartiPolitik är som att välja mellan pest och kolera - punkt.

I mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett i vart fall.