tisdag 7 oktober 2008

Härligt grabbar!

Svenska män är mest jämställda i Europa säger en undersökning som Discovery gjort på 12 000 män mellan 25 och 39 år. 78 procent av de svenska killarna instämde i påståendet ”en man kan uppfostra ett barn lika bra som en kvinna” och 62 procent, högst i Europa höll med om att ”det är viktigare för fäder att ge känslomässigt än ekonomiskt stöd”.
Undersökningen kommenteras av en ”mansforskare” vid namn Lars Jalmert med att vi kan tacka den starka feministiska rörelsen för våra fina resultat.

Vilka frågor kan man då ställa sig utifrån detta resultat?

1) De 22 procent som inte tror att en man kan uppfostra ett barn lika bra som en kvinna, vilka är de? Skoterförare från Norrbotten? Stekare från Stureplan? Det vore intressant att veta vilken uppväxt de stackarna har haft.
2) De 62 procent som tyckte det var viktigare med känslomässigt stöd än ekonomiskt, vilken ekonomisk situation lever de i? Det är alltid lättare att prioritera känslor om man har bra ekonomi. I många europeiska länder har man en mycket sämre ekonomi, inte minst i de gamla öststaterna, vilket gör att man kanske prioriterar mat på bordet främst. ”Du kan icke leva av kärlek allena”, var det väl någon poet som sa.
3) Kan man få forskningsanslag till vad som helst? Jämställdhet må ju vara viktigt men jag har svårt att tro att det ger några exportframgångar eller teknologiska försprång...

Läs mer: AB.

Inga kommentarer: