söndag 12 december 2010

I händerna på SD

Gårdagens bombsprängningar i Stockholm klassas av SÄPO som terroristattacker.
Vi har ännu ingen aning om vem sprängaren var och vilka syften han hade, men sedan 11 september sätter de flesta likhetstecken mellan självmordsbombare och muslimer.

Detta gör, såklart, att media intervjuar imamer, ledarskribenter och självutnämnda ”terrorexperter” på löpande band. Visserligen är självmordsbombare ett vanligt sätt för militanta muslimer att utföra terrorattentat, men vi vet faktiskt ännu inte om gärningsmannen var muslim, katolik eller kanske tillhörde Amishfolket.

Vad muslimspekulationerna däremot gör, är att spela SD rakt i händerna
Var så säker på att vi kommer få att höra kopplingar mellan detta dåd och invandringspolitiken. Var så säker på att vi kommer höra röster som med detta som argument vill minska vår inställning till att ta emot flyktingar.

Oavsett om det visar sig att bombaren var muslim, oavsett om han hade något förvirrat motiv att hämnas på Lars Vilks, som vissa media spekulerat i. 
Oavsett allt detta så förvandlar det inte alla muslimer till terrorister. Det finns religiösgalna muslimer, javisst. Men det finns också religiösgalna katoliker och förmodligen även religiösgalna bland Amishfolket.

Det är viktigt att vi tänker på det i den kommande debatten.

Relaterat: AB, AB, DN, DN, DN, DN, Exp, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket tragiskt inlägg. Det stora problemet är alltså att SD, ett parti som vill föra en mer restriktiv invanfdringspoltik kan gynnas, inte att extremister spränger sig själva i Sveriges huvudstad? Grattis M, ni har precis förlorat en hel hop med väljare till era hemska kollegor i SD.

Dick Bengtson sa...

#Anonym# Halva poängen med mitt inlägg är att vi ju ännu inte vet vem gärningsmannen var, än mindre hans motiv.

Gustav Karlsson sa...

@Anonym – själv tycker jag att Dick har en poäng. En viktig sådan. SD sprider hatisk propaganda mot muslimer i allmänhet, vilket drabbar många enskilda individer. Det här ökar risken att fler personer ska drabbas av SD-initierad förföljelse.

Att SD "gynnas" är alltid ett problem eftersom SD är ett odemokratiskt, antiintellektuellt, rasistiskt parti som inte hör hemma i en civiliserad värld.

Dessutom vet vi än så länge väldigt lite om mannen som sprängde sig till döds. Vad vi dock vet är att han var en, inte flera. Att komma och gapa om extremister är alltså en smula överdrivet. Eller så är du bara lite vilsen och kan inte skilja på singularis och pluralis.

Anonym sa...

Jo vi VET vem personen var och att han var muslim, omöjligt att fortsätta en diskussion med en person som förnekar det uppenbara. Jag har röstat M i hela mitt liv fram tills i höstas då jag röstade på ett annat parti och det är inget jag ångrar idag. Det finns MÅNGA inom M som varit med länge som är ilskna över den nu förda I&I politiken inom M, tids nog kommer det visa sig och ni får fortsätta att försöka plocka väljare från övriga Allianspartier, S och MP för att väga upp detta. M är det nya S.

Att ni konsekvent målar ut SD som något de inte är och sen hoppar på dessa av er uppmålade åsikter gör inte saken bättre eller folk mindre upprörda, folk är smartare än så.

Anonym sa...

Var det inte SD som sa att islam är det största hotet mot Sverige just nu? Ett kvartal senare får vi vår första självmordsmördare i ISLAMS namn. Hade dom rätt eller?

Jag håller med tidigare talare. Jag skulle rösta på M om inte ni vore så jäkla mesiga vad gäller invandringen och hotbilden.

Jag bor i en förort till Stockholm och jag har ögon. Inte bra för er och ert mörkande av hur illa det ser ut här.

/Danne

Stellan sa...

Jag röstade på M, men det blir SD för mig i framtiden. "inte spela SD i händerna" - fxn, är det allt du har i tankarna! SD är inte mer rasister än du själv. SD har ofta rätt och mer stake än Reinfeldt. Tycker du ska fundera igenom ditt blogginlägg, du lär få fler än jag att vända M ryggen.

Anonym sa...

Jag tycker du uppvisar en tydlig strutsmentalitet i ditt inlägg. Det är uppenbart att det var en muslim som genomförde bombdådet. Det är fakta att nästan alla terrordåd världen över genomförs av muslimer, hur kan man ha missat det? Islam är "fredens religion" som det så fint heter. Titta på islams historia och hur muslimer agerar istället, dom har ju inte ens kunnat hålla sams sinsemellan sedan starten för deras religion/politiska projekt. Fortfarande idag spränger muslimer andra muslimer i bitar för att dom tycker dom andra gör fel tolkning av islam. Koranen uppmuntrar ju till våld mot alla "otrogna", borde inte det vara en tankeställare? Jag tror inte någon svensk etablerad politiker ens har läst en rad i Koranen, eller lyssnat på vad muslimska ledare säger någon gång. Om dom hade bildat sig lite så hade dom inte haft samma kramgoa bild av islam som dom har nu.

Att sätta likhetstecken mellan religiös fanatism generellt och islamsk fanatism är bara löjligt. Islamsk fanatism är i alla avseenden den värsta och farligaste fanatismen i världen just nu. Det är ingen hemlighet att muslimer driver Jihad mot västvärlden. Omfattande studier (googla) visar att särskilt yngre muslimer radikaliseras i en rasande takt. Det spelar ingen roll hur toleranta vi är, och hur många eftergifter vi gör gentemot islam, deras ideologi förändras inte för det, och deras ideologi är i direkt kollisionskurs med det västerländska samhällets på en grundläggande nivå.

Är det inte intressantare att diskutera islams innehåll i ett sånt här läge, istället för att attackera SD i vanlig ordning?

Det vore bra om det här terrordådet funkade som en väckarklocka för en mer nyanserad debatt om islam (blint hyllande av islam är den allena rådande hållningen i den svenska debatten nu), och inte leder till större polarisering genom att media och politiker beskyller folk för rasism när dom nu vill ta upp negativa sidor av islam och mångkulturalism.

Anonym sa...

Det är inte spekulation. Det är redan BEVISAT för f-n! Hans brev till TT, hans facebooksidor, hans resor till mellanöstern för "jihad".

Och snacket om att det kan gynna SD sen? Som om det spelade någon roll?? Vi har fått Islamsk terrorism. En SJÄLVMORDSBOMBARE har försökt döda svenskar i rikets huvudstad. Går det inte in eller?
Hur f*n kan din första tanke gälla om SD gynnas eller inte??

Anonym sa...

Hur ser det ut där nere i sanden?
Jag har röstat på moderaterna i hela mitt liv. Men nu med den typen av av kommentarer som du och andra moderater för fram här så tror jag inte att det är ni som skall få mitt förtroende i framtiden. Det krävs en dansk lösning för att komma tillrätta med problemen.

Anonym sa...

Jag befarar att självmordsbombaren utlöser ett urskiljningslöst hat mot invandrare, särskilt mot de som bekänner sig till islam. Det är du och jag och alla andra som måste kämpa mot hatet med alla medel.

Där finns inga motsättningar mellan de demokratiska politiska partierna vad jag kan se. Och vi är absolut överens, du och jag i den frågan.

Anonym sa...

Aningslösheten bland politikerna är fortsatt hög. Man försöker behandla symptomen (SD) istället för orsaken.

Ju större orsak desto värre blir symptomen. Vill ni motarbeta SD så måste ni våga behandla denna fråga som vilken annan fråga som helst.

Skulle även jag kunna tänka mig att rösta på M om de bara hade lite stake som de gamla hederliga politikerna hade.

JohannaV sa...

Gustav:

Det är en sak att ha olika åsikter. Men att beskylla sina meningsmotståndare för rasism och antidemokrati är helt enkelt lumpet.

Dick Bengtson sa...

Här rörde man tydligen om i vissa grytor...

Att Sverige misslyckats med sin integrationspolitik håller jag fullkomligt med om. Jag är inte heller för samhällskick där religionen styr politiken.

Men att med en förvirrad stackare (muslim eller inte) som skäl, hävda att vi ska skicka ut alla med en viss religion köper jag absolut inte.
Det var liksom det som var poängen med mitt inlägg, om ni inte förstod det.

Johanna Viktorsson sa...

Rörde om och rörde om. Så fort det bloggas negativt om SD rycker de ut de små Sverigedemokraterna. De är tränade att bete sig så. De må vara osmakliga rasister, men grabbarna i toppen är tyvärr inga idioter. De har fattat vikten av närvaro på nätet. Därför har de tränat sina små lakejer att rycka ut och kasta sig över allt och alla så fort de får chansen. Läskiga är vad de är, och dessuotom är de så himla tröttsamma.

@JohannaV: Lumpet? Men det är OK att kasta skit på alla muslimer på grund av EN självmordsbombare, så som Danne gör. Jag tycker han beter sig bra lumpet.

/Johanna

Anonym sa...

Fin "argumentation" där Johanna. Oj, vad "läskiga och tröttsamma" vi är som inte har samma åsikter som dig...
Grattis du har vunnit en debatt för att du sa ordet rasist. Det är allt som behövs i svensk debatt numera.

Jag som trodde att Fakta spelade roll...


Dick Bengtson: Att vara anti-islam är inte detsamma som att man vill skicka ut alla muslimer.

Man måste inse att det här attentatet inte var en engångsföreteelse av en ensam förvirrad man, utan att det är ett återkommande mönster inom islam. Om man inte inser det kan man heller inte göra något åt problemet.

En bra början enligt mitt tycke vore att ställa krav på att muslimer anpassar sig till det svenska samhället, och inte tvärtom som det är nu. Ju fler muslimer som försvenskas desto mindre grogrund för fanatism finns det. Vad jag vet har Sverige ingen tradition av att träna upp självmordsbombare i alla fall!

Jag tycker att vår kultur är objektivt sett bättre än de kulturer som finns i muslimska länder.

Det finns inget rasistiskt i att tycka det, trotts att de flesta politiker hävdar det. Det är för att vår kultur är bättre som jag förespråkar assimilering framför integration och mångkultur.

Ni som tror att alla kulturer är lika bra, ni kan ju prova att ha en blogg med politiskt innehåll i t.ex Iran då. Alla journalister som jämt försvarar islam borde prova att leva i en islamsk stat och se om de är fria att sköta sitt jobb och uttrycka sig som de vill.


Och nej, jag tar inte direktiv av SD's ledning för att skriva svar på bloggar som smutskastar SD, jag är en helt vanlig ung man i en förort som var en av de 5.7% som röstade på SD och är inte indoktrinerad av den statliga propagandan. Jag skriver sällan kommentarer överhuvudtaget, men ibland lackar man ur på den låga kvaliteten på "argumenten" mot SD, och att folk dessutom köper det snacket med hull och hår.

Anonym sa...

Tänk att du som "sällan skriver kommentarer överhuvudtaget" kan få din kommentar att se ut som en äkta SD-kommentar enligt formulär 1A.

Jo du, det finns allt en hel del rasism i att tycka att den egna kulturen "objektivt sett" är bättre än andras. Dessutom är det inte det minsta objektivt utan i allra högsta grad subjektivt.

//Johanna

Anonym sa...

Taimour och hans "hustru" Mona Thwany och deras tre barn, alla svenska medborgare, levde till största delen i England trots att de alla var skrivna i Sverige... som man får anta på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Taimour och hans familj fick för många år sedan en fristad i Sverige från Irak, liksom hans hustrus familj som flyttade från Rumänien. Hennes rumänska mor var kristen och hennes arkitektutbildade irakiske far muslim. Taimours hustru Mona är också hon högutbildad med utbildning i psykologi från universitetet i Bedfordshire. Hon äger nu en skönhetssalong i Luton, England där de tydligen hade råd att köpa sig ett hus. Själv hade Taimour råd att utbilda sig till sjukgymnast i England efter gymnasiet i Sverige. Taimour hade tydligen också i sin ungdom många svenska vänner och flickvänner, drack alkohol och festade som vilken annan ungdom som helst.

Vi talar alltså INTE om fattiga, outbildade invandrare som lever i utanförskap och rasism i svenska "getton". Vi talar om intelligenta, högutbildade människor som väljer att bli politiska islamofascistiska terrorister.

Det är och har inte varit synd om dem. Det utanförskap media talar om är ett självskapat utanförskap. Islamofascister VILL INTE ta del i den västerländska kulturen (utom när det gäller bidrag förstås), utan vill skapa en muslimsk totalitär global stat. Det är deras mål och det spelar ingen roll hur mycket media och det svenska och europeiska etablissemanget och eliten fjäskar för och urskuldar dem.

Anonym sa...

Moderaternas patetiska krypande inför den muslimska fascismen, som också är ett europeiskt problem, är ren quislingpolitik, lika illa som när den socialdemokratiska broderskapsrörelsen nu kräver att det officiella Sverige ska ta avstånd från Lars Vilks, en av de få konstnärer som vågat bemöta en av islams många fascistiska sidor: hatet mot yttrandefriheten. När nu Dick Bengtsson fortsätter M:s närmast sadomasoschistiska analys (ha!) av det inträffade, så lär SD, detta HEMSKA SPÖKE, få ytterligare några tusen röster.

Men Europa håller på att vakna. Kanske är det inte för sent för kontinenten. För Sverige, däremot, för Sveriges kvinnor, hbt-personer och konstnärer, är det däremot för sent, är jag rädd. När S och M tycks bestå av samma kräkmedel i det här avseendet, så kan bara ett SD med mer än 50% av rösterna i nästa val rädda landet. Och det är tyvärr inte troligt.

Ulf Claesson