söndag 28 februari 2010

ROT, RUT & RIT

Jag har ett tag funderat på att bygga om mitt kök. Som det ser ut idag såg det säkert ut när fastigheten byggdes på 70-talet. Jag visste detta när jag köpte för ett år sedan, men har velat bo in mig ett tag för att låta beslutet mogna fram.

Nu har jag bestämt mig och har sedan några veckor försökt få ihop några jämförbara offerter, inte det lättaste, tro mig, nästan lika svårt som att jämföra mobilabonnemang.

I samband med detta arbete har jag kommit i kontakt med diverse hantverkare och passat på att fråga dem om de märkt stor skillnad sedan ROT-avdraget infördes. De har alla svarat på samma sätt.

- Jo, självklart har vi märkt skillnad i efterfrågan men den största förändringen är att de jobbiga frågorna från privatkunderna om hur mycket de kan betala svart helt försvunnit.

Det betyder alltså att staten får in mer pengar i moms och skatt, att fler arbetstillfällen skapas och att en kriminell verksamhet i stort sett utplånats.

Samma signaler kommer kring RUT-avdraget, de s k hushållsnära tjänsterna.

Detta vill alltså oppositionen skrota, eller förändra, eller konjunkturanpassa. Vänsterexperimentet är alltså djupt oeniga, där också.
Socialdemokraterna som ligger i samma dubbelsäng som LO vill alltså ge de svartjobbare som man säger sig bekämpa ny luft under vingarna. Helt ofattbart!

Nej, inför möjligheten för vanligt folk med att även kunna dra av hälften av kostnaderna för IT-support i hemmen, s k RIT-avdrag.
Det ger effekter på folbildningen, inte minst bland äldre människor, och skapar jobb får unga som växt upp med IT i nappflaskan!

Relaterat: DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB.

Andra bloggar om , , , , , , , , .

2 kommentarer:

doublecorona sa...

Men...var det inte så att man INTE skulle kvotera??? Män ska inte kvoteras till utbildningar eller jobb, invandrare ska inte kvoteras till jobb, etc, etc. Varför ska allt som gäller kvinnor hela tiden kvoteras. Logik...?

Dick Bengtson sa...

#doublecorona# Var hittar du kvoteringen? Att vissa typer av arbeten av tradition attraherar vissa människotyper har vi ju ständigt levt med. Hur många manliga barnmorskor finns det? Eller kvinnliga piloter?
Inlägget handlar snarare om jobbtillfällen och om vita vs svarta jobb.