lördag 6 februari 2010

RIT-avdrag i var mans hem

Maud Olofsson föreslår att IT-support ska innefattas i de hushållsnära tjänsterna. Ett mycket bra förslag, av flera skäl.

För det första så blir vår hemmiljö allt mer teknisk komplicerad, det är nätverk, routers, hemmabiosystem, trådlöst hit och dit, alltså inte helt enkelt för de flesta.

För det andra skulle det kunna ge jobb till framförallt unga människor eftersom det oftast är där kompetensen finns.

För det tredje skulle det underlätta för den stora grupp 40-talister som kopplar upp sig mer och mer. Jag träffar ibland på dessa (och ibland även ännu äldre) i jobbet och märker att viljan ofta är mycket högre än kunskapen och tålamodet. Dessutom har de i allmänhet en hyfsad ekonomi och skulle säkert ha råd att betala.

Frågan är vad man ska döpa avdraget till? Kanske RIT-avdrag?

Köpte själv för en tid sedan en ny TV med tillhörande hemmabiosystem och investerade faktiskt i tilläggstjänsten "hemleverans med installation".
Ett av de bästa ekonomiska besluten på länge. Snabbt, smidigt och snyggt. Skulle jag gjort det själv hade förmodligen TVn suttit snett på väggen och bara hälften av högtalarna fungerat. Det hade såklart varit ännu roligare om jag kunnat dra av delar av kostnaden.

Tycker även du att det är en bra idé? Ja då är det bra att veta att ifall vänsterexperimentet skulle vinna valet tänker man avskaffa avdraget hushållsnära tjänster. Då blir det inget RIT, snarare SK..

Relaterat: AB, AB, SvD, DN, DN, Exp, Exp.

Andra bloggar om , , , , , , .

Inga kommentarer: