tisdag 20 januari 2009

Idrottsgalan – toppar och dalar

Årets idrottsgala bjöd på sedvanlig föreställning efter sedvanligt recept. Några pampar, några slocknade stjärnor, några komiker, några mainstreamlåtar, några usla tacktal och några pompösa prisutdelare. Här kommer min recension:

GALANS DROTTNING: Charmtrollet Charlotte Kalla, henne skulle man inte vilja bryta arm med.
GALANS KUNG: Robert Gustafsson som Per Gessle. Synd bara att vissa idrottare inte verkade ha den självdistansen att kunna skratta åt sig själv.
ÅRETS MEST EGOTRIPPADE PRISUTDELARE: Vad tror ni? Björn Ranelid förstås! Var det någon som hörde vad han sa i sin självbelåtenhet?
ÅRETS MEST LÄTTADE PRISUTDELARE: Gunde Svan när han förstod att Charlotte Kalla fått Jerringpriset. Tänk om han tvingats dela ut pris till en idrott där tjejerna sminkar sig för start!
ÅRETS TRÖTTASTE: Nej, inte Tomas Brolin den här gången utan Lennart Johansson. Den store fotbollspampen har verkligen blivit gammal sedan han lämnade rampljuset och Sepp Blatter som tvingade honom att vara på tå för att inte bli huggen i ryggen.
ÅRETS MEST RUTINERADE TACKTAL: Robert Karlsson visade att det inte var första gången han höll tacktal. Både posen med priset och det ”oförberedda” talet tyder på viss rutin.
ÅRETS MEST ORÄTTVISA: Att Anders Olsson inte fick ett enda pris. Skytte i all ära, men kolla in den mannens träning!
ÅRETS MISS: Att inte få med vare sig Jonas Björkman eller Kajsa Bergqvist i hyllningarna till de stjärnor som lagt av under året.
ÅRETS KLÄMKÄCKASTE: Tyvärr, det måste bli Carolina Klüft. Jag kan inte hjälpa det, men hon är alldeles för präktig för mig.
ÅRETS VEM VAR HAN?: Kanske börjar jag bli gammal, men vilka var grabbarna som sjöng Tom Joneslåtar ihop med Brolle och han som brukar åka kändiskonståkning?
ÅRETS NOMINERINGSMISS: Det svider i ett Hammarbyhjärta, men borde inte Kalmar FF åtminstone var nominerade bland årets lag. Ett allsvenskt guld smäller i alla fall högre för mig än en femteplats i OS-simning.
ÅRETS FRÅGA: Var hade bollgeniet J-O tagit vägen. Var han inte ens inbjuden? Om det var så illa så är det ÅRETS GALASKANDAL!

Relaterat: AB, AB, AB, AB, AB, DN, DN, SvD.

Andra bloggar om .

Inga kommentarer: