måndag 6 september 2010

Nu rullar det på

Jag har tidigare här på bloggen skrivit om att politik oftast är kul. I lördags var det extrakul. jag fick då den stora äran att inviga Tyresös nya skateanläggning, Skatepark 135.


Redan i torsdags kväll var jag där en sväng för att se om min ryggskottsskadade rygg skulle klara det lilla invigningsåk som jag hade tänkt mig. Det gjorde den tyvärr inte, men glad blev jag i alla fall av att se alla juniorer som tog chansen att testa den nya parken i förtid. Brädor, inlines och cyklar om vartannat, mest killar men även några tjejer i blandade åldrar.

När vi sedan kom till lördagen var succé bara förnamnet. Skatare i alla åldrar, många från andra kommuner och bara positiva omdömen. Hur de bär sig åt när de gör sina trick har jag ingen aning om men prova att bara stå på en bräda så inser du snart hur svårt det är och därmed hur vassa dessa åkare är.


Det här är ett av flera projekt i Tyresö för att stimulera spontanidrotten i kommunen, flera är på gång, både i närtid och under nästa mandatperiod, förutsatt att Alliansen får fortsatt förtroende. Redan på torsdag inviger vi ett nytt elljusspår runt Barnsjön.


Det jag hoppas nu är att alla barn och ungdomar hjälper till att hålla snyggt på och kring vår nya fina skatepark och att populariteten håller i sig så vi kan börja planera en kommande utbyggnad.


Slutligen några ord om Tyresöfestivalen. Jag är visserligen part i målet men jag tycker att även hela arrangemanget kan betygsättas med ordet succé. Området var bättre utnyttjat än förra året, utbudet och variationen större och alla jag talade med verkade uppskatta upplägget.

Som ansvarig politiker är jag stolt och glad över allt fint jobb som lagts ner och kan konstatera att vi nu har två tunga evenemang som hjälper till att sätta Tyresö på den kulturella kartan, Medeltidsdagarna och Tyresöfestivalen.


Foto ovan: Mikael Onegård Saweståhl


Andra bloggar om , , , , , , .

1 kommentar:

Laban sa...

Blir det någon utbyggnad av skatepark 135 ? Det vore ju bra om det blev lite böjar och kanske en pool att åka i :-).