lördag 18 september 2010

Nu är valet ditt

Nu är det ”dan före dan” och när du läser det här, är du förmodligen redan fullstoppad upp till gomseglet med information, löften och propaganda från alla politiska partier.

Du kanske t o m har fått ett eller flera hembesök där vi Moderater eller andra velat ta del av dina åsikter inför kommande mandatperiod. Nu är det dags att fatta ditt beslut. För du tänker väl rösta?


Jag tillhör de som tycker att vi har de politiker vi förtjänar, d v s att en demokrati kräver att människor engagerar sig och är villiga att visa ansvar. Att rösta är första steget i ditt ansvar, det är viktigt.

Nå, vilka ska då få din röst? Vilken politiker har gjort sig förtjänt av ditt kryss på valsedeln?


Valet är naturligtvis ditt men som jag ser saken handlar valet på riksplanet lite förenklat om arbetslinjen mot bidragslinjen och landstingsvalet om satsningar på både kollektivtrafik och förbifarter mot en naiv tro att endast kollektivtrafik löser alla problem. Om man nu någonsin skulle komma till skott med diverse folkomröstningar på vägen...

Vad skiljer då partierna i Tyresö? En röst på Moderaterna är en röst på fortsatt försiktig utbyggnad av kommunen, fortsatt satsning på skolan och ett klimatarbete med ekonomin under kontroll. Vi vill ha ditt förtroende att leda Alliansen i ytterligare fyra år och göra Tyresö ännu trivsammare och ännu tryggare.


Att Socialdemokraterna har valt smutskastning av skolan i Tyresö som sin valstrategi behöver man ju knappast vara kärnfysiker för att förstå.

Fundera lite själv, fråga vänner och bekanta. Hur ser det ut i de skolor och förskolor ni har kontakt med? Förmodligen får du svaret att det mesta fungerar mycket bra, det finns såklart en del brister, konstigt vore det ju annars, men att nedvärdera skolan och alla duktiga människor som arbetar där såsom oppositionen gör är att smutskasta en hel yrkeskår och långt ifrån sant.


Vilka tror du är bäst lämpat att ta ansvar för kommunens ekonomi? En samtrimmad Allians med tolv års erfarenhet, men fortfarande hungriga på förbättring och utveckling eller en opposition där Miljöpartiet på vårens sista möte i Kommunfullmäktige sensationellt berättade att det inte finns någon samlad sådan! Opposition alltså!

Det betyder att en röst på Miljöpartiet i Tyresö är att köpa grisen i säcken. Visserligen en ekologisk och glad gris, men ändå!


Vi Moderater har under den här mandatperioden visat att vi kan föryngra på de ledande posterna utan att tappa vare sig fart eller kontroll och vi vill ha din röst och fortsätta att ta ansvar.


Valet är som sagt ditt, men jag litar på dig och du kan garanterat lita på mig!Relaterat: AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, DN, DN, DN, SvD, SvD.


Andra bloggar om , , , , , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

DET VERKLIGA SKÄLET
Reinfeldt varnar för SDs oansvariga politik om dom skulle komma in i riksdagen. Men faran för deras politik är inte så stor som det kaos dom skulle kunna ställa till. Alliansen som minoritetsregering med SD som vågmästare innebär att dom tillsammas med Socialdemokraterna fäller regeringen och nyval måste utlysas. Sociademokraterna som sparkat Mona Sahlin efter katastrofvalet har en ny kompetent ledare och skulle omedelbart bli 20% större när dera sänke bytts ut och kunna få egen majoritet. Det är mot bakgrunden av detta scenario Alliansen gör sitt yttersta för att stoppa SD Deras politk skulle inte få något stöd i riksdagen om dom skulle få några procent av rosterna och är därför int edet reela skälet till att de motarbetas

Dick Bengtson sa...

#Anonym# Du "glömmer" det skälet att vi i Sverige, till skillnad från Norge och Danmark, ännu så länge förskonats från främlingsfientliga partier i Riksdagen.
Skulle SD komma in finns en viss risk att man etablerar sig där och då kan det bli svårt att bli av med dem.