torsdag 23 september 2010

Be om ursäkt, (S)!

Nu fick vi det alltså bekräftat. Socialdemokraterna i Tyresö begick i slutet av den lokala valrörelsen ett gigantiskt etiskt övertramp, förmodligen i desperationens namn.

I veckans nummer av Mitt I Tyresö fylls större delen av insändarsidan av en ursäkt från chefredaktören för att han släppte igenom ”annonsbilagan” från (S).

I samma text uttalar sig oppositionsrådet från (S) där han också ber om ursäkt men samtidigt skyller ifrån sig på andra lokala socialdemokrater. Rakryggat och ansvarsfullt...
De ska i framtiden ”säkerställa att det finns en grafisk profil som tydligare signalerar avsändaren”.

Jo, man tackar! Sanningen är att den profilen redan finns, vilket alla kunde se då en till innehållet exakt samma bilaga fanns med i deras egen tidning som också distribuerades valveckan.

Det handlade inte alls om ett misstag, utan ett medvetet försök att vilseleda väljarna i Tyresö genom att manipulera layouten på annonsbilagan.

Som tur är påverkade det inte valutgången i stort, utan Alliansen fick fortsatt förtroende medan (S) tappade två mandat. Hade valet i Tyresö varit lika jämnt som i riket hade ju detta kunnat avgöra, hemska tanke!

Tillhörde jag ledningen för (S) i Tyresö skulle jag göra en offentlig avbön och be alla Tyresöbor om ursäkt, så att vi alla kan dra ett streck och gå in i den nya mandatperioden med rensat bord och en gemensam strävan att göra en bra kommun ännu bättre.

Relaterat: AB, AB, AB, AB, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD.

Inga kommentarer: