onsdag 15 september 2010

De(S)perationens lampa lyser

I takt med att övertaget för Alliansen i opinionsmätningarna blir allt tydligare lyser de rödgrönas desperation allt starkare.


Jag har tidigare skrivit om hur Tyresös Socialdemokrater i sin lokaltidning påstår att den ”har socialdemokratiska förtecken” och att samma sossetidnings webbplats inte ens har några ”förtecken”, utan försöker lura de stackare som hittar dit att man är någon slags opolitisk röst.


Häromdagen kom nästa försök att vilseleda de lokala väljarna. I den lokala annonsfinansierade tidningen Mitt I Tyresö hade (S) köpt en annonsbilaga.

Av någon outgrundlig anledning är sidlayouten i denna bilaga gjord exakt som i den ”riktiga” tidningen, med samma typsnitt och rubriksättning. Högst upp med liten stil anges att avsändaren är Socialdemokraterna i Tyresö.

Idag dök nästa nummer av deras egen lokaltidning ”Tyresö Nyheter” ner i brevlådan. Den innehåller exakt samma ”annonsbilaga” som den andra, med den skillnaden att typsnittet, layouten och färgsättningen är en annan.


Det betyder alltså att man medvetet jobbat om bilagan till Mitt-I för att få sin propaganda att framstå som redaktionell text. Pinsamt och ohederligt!


Det ska villigt erkännas att vi moderater inte alltid är så självkritiska i vår tidning, men att försöka påskina att vi är neutrala skulle aldrig falla oss in. Väljarna är inte dummare än att de enkelt genomskådar sådana försök.


Relaterat: AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD.


Andra bloggar om , , , , , .

Inga kommentarer: