söndag 9 maj 2010

Politik är kul!

Rubriken kanske är lite väl positiv, såklart innehåller ett politiskt engagemang mindre roliga bitar som att säga nej till i och för sig bra förslag för att ansvaret för att den totala ekonomin är viktigare, eller att läsa långa tråkiga utredningar.
Men oftast är faktiskt politik kul. Till exempel häromdagen då jag fick äran att ta första grävskopstaget för den nya skateanläggningen som vi ska bygga i Tyresö.

Det som är extra roligt med det här projektet är att det i första hand inte vänder sig till de ungdomar som är aktiva i någon av Tyresös många föreningar utan till alla. Alla som vill kan åka när de själva vill, hur mycket de vill och som de vill.

Något som har varit viktigt för mig är att berörda ungdomar varit med och kunnat påverka utformningen genom representation i projektgruppen.

Ungdomarna ligger även bakom de namnförslag som ska ligga till grund för en slutlig omröstning på kommunens hemsida. Där kan alla som vill vara med och påverka, men sannolikt är kanske att det blir just de yngre Tyresöborna som avgör eftersom jag misstänker att intresset är som störst där.

Om tidplanerna håller är tanken att premiäråk och invigning ska ske i samband med Tyresöfestivalen (fd Nybodafestivalen) den 4 september.

Fotot ovan: Samuel Cossio.

Relaterat: DN, SvD, AB, AB, AB, Exp.

Andra bloggar om , , , , .

Inga kommentarer: