lördag 4 september 2010

Valets onödiga chickenrace

Nu så här med två veckor kvar till valet slår det mig att vi som är engagerade i politiken måste våga börja tänka om och förnya oss ännu mer. Visserligen har en bra aktivitet som dörrknackning kommit till för att stanna men jag kan se två uppenbara områden där vi måste fundera på om vi ska fortsätta att lägga kraft.

För det första, valaffischerna. Är det någon som på fullt allvar tror att någon väljare fattar sitt beslut på en affisch med budskapet ”Fler jobb” eller ”Vi är för jobben”? Kan ni tänka er motsatsen? ”Färre jobb” eller ”Vi är mot jobben”... Visst är det trevligt med en glad Fredrik Reinfeldt i gathörnen, men ändå.
När det dessutom alltid finns medborgare som av någon anledning tycker det är kul att sparka ner affischerna med jämna mellanrum så lägger partierna alldeles för mycket energi på att återställa, spika och klistra istället för att tala med människorna.

För det andra, seden att stå utanför vallokalen och dela ut röstsedlar. Visserligen är det många som bestämmer sig sent, men ingen ska få mig att tro att en utdelad röstsedel utanför vallokalen också leder till ett beslut där och då.

Alltså, lägg ner affischeringen och sluta med utdelningen utanför vallokalerna och ägna energin till att tala med människor, det ger mycket mer för alla. Frågan är vilket parti som vågar vara först istället för att tänka på hur andra partier gör. Vissa chickenrace ska man inte vara med i.

Relaterat: AB, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om , , , , .

Inga kommentarer: