tisdag 21 september 2010

Bajen = Ebberöds Bank

Det har inte varit många sportinlägg på sistone beroende på valrörelsen men det betyder inte att jag inte försökt hänga med ändå.

Turerna kring Hammarby Fotbolls ekonomi, tränaravgångar, huliganproblem är en sorglig soppa som aldrig verkar ta slut.
Det senaste är att det tydligen finns en klausul i tränarnas avtal som säger att deras kontrakt automatiskt kan förlängas ett år om man uppnår allsvensk plats, kvalplats eller fjärde plats i Superettan i år.

Fjärde plats?? Hur tänkte man då? Att man kan ha bonus för en serieplacering som minimum ger kvalplats och därmed extra intäktsmöjligheter kan jag köpa, men fjärde? Den är ju inte värd någonting!

Det måste vara dags snart för alla, inte minst Bajen Fans, att inse att ett topplag i fotboll bara kan drivas på affärsmässiga grunder. Ett sådant här avtal är allt annat än affärsmässigt. Man behöver inte kunna ett dugg om fotboll för att förstå detta!

Vad Hammarby behöver är några människor, med Bajenhjärta, som förstår sig på affärer eller åtminstone har vett att omge sig med bra rådgivare. Utan en sådan nyordning finns det risk för att sejouren i Superettan blir riktigt lång, tyvärr. Nu får man hoppas på en femte plats, eller sämre. Vilken pinsam paradox!


Relaterat: AB, AB, AB, Exp, DN, DN, DN, SvD.

Andra bloggar om , , , , .

Inga kommentarer: