torsdag 9 september 2010

En röst på Maria Wetterstrand är en röst på Mona Sahlin

I riksdagsvalet har som bekant Miljöpartiet ett samarbete med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Jag har fortfarande respekt för Maria Wetterstrand, som verkar vara en kunnig och kompetent politiker. Att hon dessutom föryngrar politiken är ju också bra.


Problemet är, och det är inget litet problem, att en röst på Maria Wetterstrand är en röst på Mona Sahlin och dessutom en röst på kommunisten Lars Ohly. Hur stort inflytande tror ni att MP skulle få i en rödgrön regering där sosseriet är mer än dubbelt så stora? Hur många eftergifter till tågmästare Ohly kommer MP att få göra?


Ett intressant uttalande i kvällens TV-utfrågning var att de vill avskaffa RUT-avdraget för att istället satsa på fler lärare och mer personal i vården. Hur tänkte hon då?


Menar hon att de kvinnor med invandrarbakgrund som fått arbete via RUT ska börja jobba som lärare? Sanningen är att många av dessa kvinnor snabbt kommer att hamna tillbaka i arbetslöshet. Ett sätt att vilseföra väljarna alltså.


Hur är det då i Tyresö? Är en röst på Miljöpartiet en röst på Socialdemokraterna? Nej det är det inte! På vårens sista möte i Kommunfullmäktige berättade sensationellt ett av de lokala språkrören att det inte finns någon samlad sådan! Opposition alltså! Det betyder att en röst på Miljöpartiet i Tyresö är att köpa grisen i säcken. Visserligen en ekologisk och glad gris, men ändå!


Uppenbarligen vill Miljöpartiet hålla alla dörrar öppna och vill ha mer inflytande i Tyresö. Frågan är vilka dörrar som är öppna? Den enda dörr jag kan se som öppen är ju ändå hos (S). Om Vänsterpartiet i Tyresö överhuvudtaget har någon dörr vet jag faktiskt inte.


Det jag vet är att en röst på Moderaterna i Tyresö är en röst på fortsatt försiktig utbyggnad av kommunen, fortsatt satsning på skolan och ett klimatarbete med ekonomin under kontroll. Vi vill ha ditt förtroende att leda Alliansen i ytterligare fyra år och göra Tyresö ännu trivsammare och ännu tryggare.


Relaterat: AB, AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp, Exp, Exp.


Andra bloggar om , , , , , , , .

5 kommentarer:

Razmatazuz sa...

Nej, en röst på MP är en garant för att vi får en stark grön röst som kan påverka Socialdemokratin i rätt riktning. Politik handlar inte om personer. Känns det inte lite futtigt att ha så lite politik att tillgå att man ger sig på att skrämma med personer?

Mona Sahlin är en minst lika kompetent politiker som reinfeldt. Det är bara det att det inte bara är Sahlin som varken utgör Sossarna eller som sitter i en regering eller riksdag. Sahlin är inte den som kommer att bestämma över Sverige själv även om de RödGröna bildar regering.

När det gäller kommunismen ska du först ta och läsa på om kommunismens historia. Sen skall du läsa på om Vänsterpartiets historia, sen skall du läsa på om Vänsterpartiets förslag och partiprogram. Slutligen skall du läsa på om Centerpartiets och Moderaternas historia. Centerpartiet som uttalade starkt stöd åt Nazismen och rasbiologin. Moderaterna som var stöttande mot apartheidregimen i Sydafrika långt in på 1980-talet och som dessutom jublade då Pinochet stal Chile ifrån folket och Allende.

Martin Nilsson sa...

Nej, tänk Dick - vad hemsk världen skulle vara om det inte fanns stela hårda block i politiken i Tyresö.

Jag känner mig inte så orolig över att Mp vill ha breda lösningar i Tyresös lokalpolitik. Det vill jag också. Tyvärr är ju hotet mot det - en sluten och isolerad sk allians.

Dick Bengtson sa...

#Razmatazuz# Jo, politik handlar i hög grad om personer. Personer som har förmågan att utveckla och genomföra den politik man vill ha. Mona Sahlin är ledare för de rödgröna, inte ens de egna har förtroende för hennes förmåga. Henne är den man röstar fram med en röst på MP.

#Martin# Vad MP i Tyresö vill eller inte, vet förmodligen du mycket mer om än jag.
Det som uttalats är mer inflytande, vilket inte alls behöver betyda breda lösningar. Jag förstår om du är besviken på att de inte vill presentera ett gemensamt program med dig före valet utan lämnar Tyresöborna utan besked om ett alternativ till Alliansen.

Hemlige sa...

Och en röst på Reinfeldt är det samma som en röst på Jimmie Åkesson, hans nära samarbetspartner.

Dick Bengtson sa...

#Hemlige# Vet inte om jag egentligen ska slösa tid på att kommentera dina insinuationer, men som alla hört (utom du uppenbarligen) finns inte ett samarbete med SD på kartan för Alliansen.

Däremot vill vi fortsätta att ta ansvar för Sverige om Alliansen blir största blocket.