söndag 13 juni 2010

Politik är kul(tur)!

Jag har i några tidigare inlägg konstaterat att politik oftast är intressant men ibland även riktigt roligt. Ett exempel är Nationaldagen, för en vecka sedan, när jag hade den stora äran att få dela ut Tyresö kommuns kulturstipendier för 2010.

Tyresö kommun delar sedan några år tillbaka ut 30 000 i kulturstipendier till människor som på olika sätt berikar kommunens kulturliv.
Årets pristagare hade helt olika profil, hör här bara: Den första, Rieko Takahashi, är en vävkonstnär med rötterna i Japan. Hon berättade att i Japan finns i princip inte hantverk som hobby och fritidsintresse. Glömde fråga vad de gör istället...


Vår andra pristagare, Elena Kaledina, kommer ursprungligen från Vitryssland och är konsertpianist. När hon spelade ett stycke tror jag att alla duktiga elever från Kulturskolan som också deltog i firandet, förstod hur mycket arbete det krävs för att bli riktigt bra. Mäktigt var det i alla fall.


Jamal Aboudrar, den tredje pristagaren, är uppväxt i Tyresö men har även sina rötter i Marocko. Jamal är filmare och har bl a spelat in en film i Krusboda vars titel påminner om ett stort spelföretags slogan, ”Inte alla hästar i stallet”.

Gemensamt för alla tre pristagarna är att de mer eller mindre har rötter i ett annat land, ett annat samhälle och alla tre är också strålande exempel på hur människor som av olika skäl kommer till Sverige berikar oss och vårt samhälle på många sätt.

Fotot ovan: Andreas Macura.

Relaterat: SvD.

Andra bloggar om , , , , .

Inga kommentarer: