lördag 5 juni 2010

VM-tipset – del 4

Här följer den sista genomgången av gruppspelet. Vi tar oss an grupperna G och H.

Grupp G med Brasilien, Nordkorea, Elfenbenskusten och Portugal är den andra ”dödsgruppen”. Om Nordkorea vet jag absolut ingenting men de övriga tre är desto mer stjärnspäckade.
Brasilien tar sig alltid vidare och kommer att göra så den här gången också. Avgörande kan bli ifall Kaka kan hitta formen igen, hans vårsäsong i Real Madrid var knappast lysande. Ändå får brassarna min röst som gruppetta.
Elfenbenskusten, med Svennis vid rodret, verkar få klara sig utan superstjärnan Drogba, en stor missräkning såklart. Jag tror ändå de tar andraplatsen, med spelare som Eboue, Keita och bröderna Toure har man ändå ett topplag. Portugal, däremot, har en förmåga att vika ner sig i stora mästerskap. Laget ser väldigt starkt ut på papperet men risken finns att alltför mycket ska gå genom Cristiano Ronaldo och då blir de för lättlästa.

Sista gruppen, grupp H innehåller Spanien, Schweiz, Honduras och Chile. Spanien vinner gruppen, punkt.

Om andraplatsen blir det tuffare men jag sätter en schweizerfranc på just, Schweiz. Bortsett från Alexander Frei är de flesta spelarna förhållandevis okända men jag tror ändå att den europeiska taktiska kompetensen kommer att vinna över den latinska tekniken.

Detta ger följande åttondelsfinaler från grupperna G och H

**På övre halvan möts Brasilien och Schweiz
**På nedre halvan möts Spanien och Elfenbenskusten

Tidigare inlägg i serien:

Nr 1
Nr 2
Nr 3

Inom kort kommer nästa inlägg och då går vi in i slutspelet. Håll koll på bloggen!

Relaterat: AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, Exp, DN, DN, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om , , , .

Inga kommentarer: