tisdag 1 juni 2010

Bson Boys


Igår spelade jag för första gången ”riktig” fotboll i samma lag som båda mina söner. Stort!

Kan kanske inte påstå att min timing, det var 20 år sen jag hade en matchtröja på mig, var den bästa. Kan inte påstå att underlaget var det bästa. Kan inte påstå att domaren rörde sig många meter från mittcirkeln. Jag kan heller inte påstå att motståndarlaget var Real Madrid (kommer tyvärr inte ihåg deras namn, men de hade Milandräkter, så det kanske var Milan?)

Men jäkligt kul var det!

Jag har tjatat i två år på sönerna att de skulle våga plocka in mig i laget. En gång tidigare fick jag en förfrågan, som målvakt...Den gången avböjde jag. Vad tror de, skulle Franz Beckenbauer ställa upp som forward i Degerfors? Skulle Fredrik Reinfeldt spela i sossarnas korplag?

De enda ödmjuka krav jag ställde var tröja nr 5, en plats i startelvan och att jag skulle ta eventuella straffsparkar. Jag fick nr 8, började på bänken och någon straff fick vi inte...

Man brukar säga att om man en gång lärt sig cykla så sitter kunskapen i ryggmärgen. Samma upplevelse hade jag igår, fast ändå inte.
När bollen kommer emot en vet hjärnan, tack vare tusentals träningspass genom åren, vad man borde göra. Titta upp innan du tar emot, täck bort motspelaren, stå aldrig still med bollen osv. Det intressanta i det här fallet var att kommunikationen till ryggmärg och muskler inte riktig fungerade, och de fall den gjorde det så gick det alldeles för långsamt. Måste kanske uppgradera från NMT till 3G?

Hur som helst kändes det grymt häftigt att spela i samma lag som grabbarna, laget ifråga är förresten FC Inzo, och med några matcher till kanske man kan hitta gammal kunskap i hjärnans hårddisk.
Om det nu blir några fler, när jag berättade för managern att jag tyvärr inte kan spela nästa måndag så tittade han bara lite konstigt på mig och muttrade något om att ”det var bra”. Undrar vad han menade med det?

Relaterat: AB, AB, Exp, Exp, DN, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja Dick

Känner igen mig på alla punkter...*suck*
Det var bättre förr....

Det vi har är tyngden och rutinen men i våran ålder så är det tydligen inget +

För ett år sedan försökte jag få Stefan Petterson (Ajax) som numera jobbar som spelaragent att sälja mig till Barcelona. jag kunde bidra med tyngd och rutin och lite munterhet1 Mitt ringa krav var ca 100 000 kr/vecka.
Jag tror inte jag var nära men det kostar ju inget att erbjuda sig!

/ Jensa

Dick Bengtson sa...

#Jensa# Du sa väl inte till honom vilket lag du håller på? I så fall förstår jag att Laporta "portade" dig...;)