fredag 11 juni 2010

VM-tipset – slutspel del 1

Nu har VM startat, en hel härlig månad med förhoppningsvis högklassig underhållning. Efter invigningsmatchen känner jag en viss tvekan inför värdnationen men står ändå fast vid att de krånglar sig vidare till slutspel.

I avancemanget mot vilka som tar guldet har vi nu kommit till åttondelsfinalerna, och enligt min analys kommer de alltså att spelas så här:

Frankrike (1A) vs Sydkorea (2B)
England (1C) vs Serbien (2D)
Holland (1E) vs Paraguay (2F)
Brasilien (1G) vs Schweiz (2H)
Argentina (1B) vs Sydafrika (2A)
Tyskland (1D) vs USA (2C)
Italien (1F) vs Kamerun (2E)
Spanien (1H) vs Elfenbenskusten (2G)


Frankrike vs Sydkorea. Inte helt enkelt men som så många gånger förut tror jag att rutinen fäller avgörandet, Frankrike till kvartsfinal.

England vs Serbien. Förutsatt att Rooney och Gerrard är friska och hela borde den här matchen vara vikt för engelsmännen. Jag tror att Capello har förmågan att få ut det bästa ur spelarna och få dem att förstå att i det här fallet betyder historien absolut ingenting. Jag anser att Gerrard med sin pådrivaranda är mycket viktigare för laget än Lampard som trots en hel del mål i Chelsea inte imponerar på mig.

Holland vs Paraguay. Holländarna har verkligen imponerat senaste året och Paraguay kommer bli en munsbit för laget i orange. Kommentarer överflödiga.

Brasilien vs Schweiz. Även i den här åttondelen snackar vi munsbit. Schweizarna är nöjda med att ha gått till slutspel. Inga problem för Dungas sambadansörer.

På andra halvan inleder Argentina mot värdarna och om inte sydamerikanerna med Messi i spetsen klantar till det blir detta en munsbit för Maradonas gossar.

Tyskland mot USA kan möjligen locka fram historiska fientligheter hos media, men tradition och kunnande talar för tyskarna. Måltjuven Klose blir för svår för jänkarna.

I nästa åttondel kommer första skrällen, världsmästarna Italien mot Afrikas hopp Kamerun. Här räcker inte de gamla trötta pastagrabbarna längre, Pirlo, Camoranesi, Gattuso (bilden) och de andra hjältarna har här nått sitt bäst-före-datum och orsakar landssorg i Italien.

I den sista åttondelen möts europamästarna Spanien och Svennis Elfenbenskusten, en kanonmatch! Jag tror ändå att Spanien drar längsta strået p g a sitt starkare försvar, offensivt är de jämbördiga men Puyols grabbar stänger till framför Casillas och spanjorerna vinner med 2-0.

Detta ger följande kvartsfinaler:

**Frankrike vs England
**Holland vs Brasilien
**Argentina vs Tyskland
**Kamerun vs Spanien

Tidigare inlägg i serien:

Nr 1
Nr 2
Nr 3

Nr 4

Inom kort kommer nästa inlägg och då får du reda på vilket lag som blir världsmästare! Håll koll på bloggen!

Relaterat: DN, DN, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp, Exp, Exp, AB, AB, AB.

Andra bloggar om , , , .

Inga kommentarer: