onsdag 30 juni 2010

Bättre förmåga med Mona?

SVT har gjort något slags försök att utifrån ett folkhälsoperspektiv analysera den borgerliga mandatperioden som en del i sin valbevakning och där förklara hur de svenske egentligen mår.
Vi får bland annat veta att antalet självmord minskat liksom alkoholkonsumtionen. Det berättas också att konsumtionen av både pepparkakor och medel mot impotens ökat under mandatperioden.

En lite smårolig och annorlunda analys av den tid vi lever i. Men så kommer vi till rubriken. Av alla småfakta den innehåller väljer SVT precis den som en kvällstidning skulle göra för att skapa rubriker: ”Fler impotenta under alliansstyre.”

Det är nu jag ifrågasätter SVTs partipolitiska obundenhet. Visserligen vet alla att de politiska sympatierna i den svenska journalistkåren förmodligen är 80/20 i röd favör men någon ansvarig utgivare som förstår bättre kan man faktisk kräva för sina licenspengar!

Relaterat: SVT, DN, DN, SvD, AB, Exp.

Andra bloggar om , , , , , , .

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tja Dick

Nu blev det lite "vilse i pankakan" debatt på slutet. "80/20" regeln...

Ha en skön sommar!

/ Jensa

Dick Bengtson sa...

#Jensa# Jag tycker mitt resonemang är knivskarpt! Men ok, om du vill, 90/10 i röd favör. Nöjd?

Ha en bra sommar du också!

Anonym sa...

Tja Dick

Nää inte 90/10 men bort med ett rött skynke, lite humor måste man kunna ta utan att få pankaksdebatt. Med tanke på dina råttor i inlägget ovan.

/ Jensa

Dick Bengtson sa...

#Jensa# Aha, du tänker råttor=gnagare=AIK?