måndag 28 juni 2010

History strikes back

England förlorade stort och välförtjänt mot Tyskland i gårdagens åttondelsfinal. Ändå handlar eftersnacket mest om målet som Frank Lampard sköt via ribban och som alla såg utom domare och linjedomare. Synd om England, men framför allt synd om sporten.

Det är en mindre skandal att världens största idrottsevenemang riskerar att avgöras av konservatism hos Sepp Blatter, Platini och övriga FIFA-pampar.

Man har ju provat ett femdomarsystem i Europa League med gott resultat och pengar saknas absolut inte. Att det kan vara svårt att hitta domare till matcher i division 8 nedre Norrland kan jag förstå men det borde finnas hur många domare som helst som skulle vilja vara med i Sydafrika så vad är problemet.

När det gäller matchen igår vann bästa laget i alla fall och jag kan inte låta bli att tänka på finalen i VM 1966 när Geoff Hurst avgjorde med ett omdiskuterat mål, ribba och ner. Inte ens modern teknik har i efterhand kunnat se att den bollen var inne men domaren kunde han! Frågan är om han hade sett det om VM inte spelats i just England? Det får vi aldrig veta men kanske var detta på något konstig sett historien som s a s jämnade ut sig själv?

England förresten, kanske kan detta få anglofilerna inom fotbollen att förstå att Premier League är en bra liga trots engelsmän i lagen, inte på grund av...

Relaterat: AB, AB, AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, Exp, DN, DN, SvD, SvD, SvD.


Andra bloggar om , , , .

Inga kommentarer: