söndag 20 juni 2010

VM-tipset – guldstriden

Alla lag har nu spelat en match, vissa två, och jag kan konstatera att jag i vissa fall redan är körd i min analys mot guldet. Men har man tagit f-n i båten får man ro den iland.

Mina förutsägelser inför kvartsfinalerna kommer alltså här trots allt:

**Frankrike vs England
Inget av lagen har sannerligen rosat marknaden men jag tror att England tar sig samman och äntligen är det dags för Rooney att visa vilken världsstriker han faktiskt är.

**Holland vs Brasilien
Mycket synd att två så bra lag ska mötas redan här. Båda har imponerat och skulle faktiskt kunna gå hela vägen. Jag tror ändå att traditionens makt väger tyngst och eftersom Fabiano fått igång målskyttet och Kaká löpningarna så räcker det även om Robben är tillbaka. En jämn match som brassarna till slut vinner.

**Argentina vs Tyskland
En match som jag verkligen ser fram emot. Argentina har imponerat i båda sina matcher, tyskarna i sin första. Här skulle det kunna bli tidernas målfest med två väldigt offensiva lag. Jag tror dock att Messi, Higuain och grabbarna tar hem det, kanske med 5-3, typ.

**Kamerun vs Spanien
Spanjorerna har förhoppningsvis fått en riktig väckarklocka efter förlusten mot Schweiz. Jag tror Torres och Villa får igång målskyttet och vinner lätt.

I första semifinalen möts England och Argentina. Man kan bara gissa vilka rubriker den brittiska tabloidpressen kommer att måla upp. Falklandskriget i repris!
Jag hoppas och tror att Argentinas positiva och offensiva spel betalar sig även här och att det räcker till final. Jag säger som Diego på en presskonferens: ”All respekt till motståndarna men de har ingen Messi.”

Den andra semifinalen spelas mellan Brasilien och Spanien. Som de sett ut hittills borde brassarna vara storfavoriter men jag tror att spanjorerna vid det här laget skakat av sig mästerskapsspöket och faktiskt kan hota Brasilien. Svårtippat men jag tror Spanien till sist vinner och det grundar jag på deras något bättre försvarsspelare, dessutom har inte brassarna någon Xavi på mitten.

Finalen mellan Argentina och Spanien skulle kunna bli ett sprakande fotbollsfyrverkeri förutsatt att något lag får ett tidigt mål. Hjärtat säger Argentina men hjärnan säger Spanien. Till slut är jag rädd att Maradonas obalans i laget med fem världsforwards och i sammanhanget mycket sämre försvarare tar ut sin rätt. Spanien vinner för att de har ett mycket mer välbalanserat lag.

Så här blir det alltså:

GULD: Spanien
SILVER: Argentina
BRONS: Brasilien (som krossar britterna i bronsmatchen)

Kom ihåg var ni läste det först!

Tidigare inlägg i serien:

Nr 1
Nr 2

Nr 3
Nr 4

Nr 5


Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, Exp, Exp, Exp, Exp, AB, AB, AB, AB.

Andra bloggar om , , , .

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja Dick

Tippa var inte din starka sida ser jag, jag däremot......... tippade lika illa.

men jag tror som du att vinnaren är någon av de tre kandidater du tog ut, har Spanien som vinnare men tror mer och mer på Argentina. Med det som bakgrund blir det väl Tyskland - Chile i final om det är möjligt med Tyskland som vinnare!

/ Jensa