onsdag 26 maj 2010

VM-tipset – del 1

Den 11 juni smäller det. Det i särklass största idrottsevenemanget alla kategorier drar igång med värdnationen Sydafrika mot Mexico i öppningsmatchen. Turneringen håller på en hel månad och avslutas med final den 11 juli.

Vilken fest för alla oss som älskar fotboll. Synd såklart att Sverige inte finns med men det finns i alla fall en fördel, vi svenskar kan njuta av underhållningen utan att drabbas av den kollektiva sorg som ju alltid infaller när vi förr eller senare åker ut och som har en tendens att förmörka våra sinnen flera dagar efteråt.

I några inlägg framöver tänker jag ge mig på att analysera och spekulera för att i god tid berätta för er vilket land som slutar som världsmästare. Håll till godo!

32 lag i åtta grupper där ettan och tvåan i varje grupp går vidare. Nu börjar vi:

I grupp A hittar vi förutom Sydafrika och Mexico även Uruguay och Frankrike. De sistnämnda tog sig vidare på ett mål som borde ha dömts bort och har haft problem med generationsskiftet. Trots det tror jag ändå att Frankrike vinner gruppen med Sydafrika som tvåa. Kanske inte för att Sydafrika har näst bästa laget utan för att det nästan alltid går bra för värdnationen som får massor med extra energi av hemmapubliken. Med spelare som Ribery och Benzema borde Frankrike ta hem gruppen på rutin.

Grupp B består av Argentina, Nigeria, Sydkorea och Grekland. Här känns gruppsegraren solklar hur än coach Maradona (inte fullt så vältränad som på bilden ovan) än blandar och ger. Argentina har i Messi, Higuain, Tevez, Milito och svärsonen Aguero fem forwards som kan skrämma slag på vilket försvar som helst. Andraplatsen känns knepigare att sia om men jag tror det kommer stå mellan Nigeria, med Lasse Lagerbäck (i träningsoverall) som förbundskapten och Sydkorea. Mitt tips faller till slut på Sydkorea som jag tror har kvickare och mer disciplinerade spelare än Nigeria, trots LLs erkänt taktiska kunnande.

Det gör att de första åttondelsfinalerna är klara:

**På övre halvan möts Frankrike och Sydkorea
**På nedre halvan möts Argentina och Sydafrika

Inom kort kommer nästa inlägg. Håll koll på bloggen!

Relaterat: AB, AB, AB, DN, DN, SvD, SvD, Exp.

Andra bloggar om , , , .

Inga kommentarer: