torsdag 1 april 2010

Aprilskämt – eller inte

Idag fylls tidningar och TV med mer eller mindre fantasifulla försök till att lura oss läsare och tittare. Vad sägs om snusförbud i Laholm? Eller en staty över Daniel Westling i Örebro? Eller kanske Dregen som hockeyspelare i Oskarshamn?

Det finns även en del nyheter som man önskar vore aprilskämt, men som inte är det. Eller..?

¤¤Tjejerna i handbollslandslaget förbjuds att blogga under landslagsuppdragen. Undrar om de får maila eller SMSa?

¤¤En sångare från amerikanska versionen av ”Idol” bannlyses av TV-kanalen ABC för att han är gay. I vissa avseenden befinner sig det amerikanska samhället fortfarande på 1800-talet.

¤¤Den 78-åriga kvinna i Landskrona som misshandlades av en ung man i bråk om en parkeringsplats har avlidit av sina skador. Hur feg får man vara, ge sig på en kvinna som kunde vara ens egen mormor? Det är bara sorgligt.

¤¤Fotomodellen i Malaysia som dömts till spöstraff för att hon druckit öl slipper prygel. Hon har fått strafflindring och ska ”bara” göra samhällstjänst i stället. Vad hade hänt om hon beställt in en Jäger till ölen?

¤¤En grupp fetma- och kostexperter förslår extra skatt på godis och läsk för att stoppa det ökande antalet feta barn. Syftet är nog bra, men var är föräldraansvaret? Det skulle bli som i Ryssland där man redan använt sockerskatt för att få ner supandet. Nej, vi har nog höga skatter, var tydligare med informationen till föräldrarna istället.

Till sist ett påsktips: Påskharen gömmer alltid äggen med godis bakom kuddarna i soffan. Så nu vet du det!

Relaterat: AB, AB, AB, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om , , , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

idiot

Dick Bengtson sa...

Glad Påsk till dig också!

Anonym sa...

Du ser, Ryssland vill bli som USA och vad händer... :-)

/ Jensa