måndag 26 april 2010

Falskspel om musikklasserna

Genom sina negativa skriverier i sin tidning och på bloggar har Socialdemokraterna sannolikt bidragit till det dåliga söktrycket till Tyresös musikklasser.

Nu försöker oppositionsrådet försvara sig mot kritiken genom att på sin blogg visa upp ett brev där intagningstesterna för kommande klass ställs in och påstå att det är majoriteten, d v s Alliansen, som ”ställt in”.
Oppositionsrådet är ju från Småland så han har visserligen inte lärt sig läsa i någon av Tyresös utmärkta skolor men visst klarar även han av att notera att ”beviset” är undertecknat av tre tjänstemän, varav den ena är skolans rektor.

Hur han då kan anklaga Alliansen för brevet förstår jag inte. Sanningen är att vi från politiken enligt skollagen inte får detaljstyra skolorna och besluta vilken skola som ska ha vilken typ av profilklass. Utmärkt, tycker jag, besluten ska fattas där ansvaret och kompetensen finns.

Hur det verkligen ligger till och mina tankar kring musikklasserna läser du här.

I samma blogginlägg påstår samma oppositionsråd att han inte tänker lockas in i någon smutskastning i valrörelsen utan tänker föra seriösa samtal.
Det uttalandet kommer från en person vars tidning i en annons för en kommande valdebatt mellan M och S väljer att publicera en minst 10 år gammal bild på kommunens nya kommunstyrelseordförande, allt för att oppositionsrådet själv ska framstå som ”den erfarne” som ska debattera mot en ”junior”.

Hur gick det där ordspråket med sten och glashus..?

Andra bloggar om , , , , .

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Dick

Hu skall ni kunna ha en debatt i Tyresö då ni enbart smutskastar varandra med divese påståenden hit och dit. Det här är oavsett vilken sida man har sin fot grunden till att många tröttnar på debatten. Ta musikskolan som du skriver om är det Alliansen eller Sossarna som lägger ner klassen eller tjänstemän?
Är det tjänstemaännen skriv det klart och tydligt utan att tala om hur dålig den andra sidan är. Alliansen vinner inget på det utan det blir bara för oss läsare "ytteliggare bevis på" att man kan tolka det hur man vill....

/ Jensa

Dick Bengtson sa...

#Jensa# Du har rätt i sak, men det är väldigt svårt att låta direkta lögner passera obemärkt.
När det gäller musikklasserna så är det rektor på den enskilda skolan som beslutar att starta och även lägga ner profilklasser. Det står faktiskt i båda mina blogginlägg...

Margareta T sa...

Om tillräckligt många av Tyresös barn söker till musikklasserna så kör klasserna igång. Det är inga problem med det.

Problemet är att de inte söker till musikklasserna. Varför kan man ju undra. Vill de sjunga och spela på annat sätt - letar de efter en annan repertoar? Vem vet?

Martin Nilsson sa...

Dick har ju redan berättat det, Margareta.
Det är för att vi sossar ljugit om musikklasserna. Vi har till och med ljugit så bra att vi lyckades stoppa ansökningarna som gjordes i december 2009 med ett uttalande i februari 2010. Det är bra jobbat.

Om man ska vara seriös - vilket du försöker vara Margareta - tror jag att det finns anledning att fundera på vad som ska göras framåt. Även om det efter vad jag förstått var det inte så mycket färre sökanden i år än tidigare år (så det borde ha gått att få samma ekonomi 2010 som 2009 i utbildningen) så behövs det fler sökanden.

Utöver de frågor du ställer Margareta som jag tror man behöver fundera på så tror jag ett misstag är att vi inte marknadsfört utbildningen tillräckligt. Det räcker ju med att gå till våra grannkommuner för att se att det finns ett stort söktryck till musikklasser. Om inte annat borde man kunna erbjuda en del av dem möjligheten att gå på musikklasser i Tyresö. Så marknadsföring tror jag är en del av det hela.

Sedan Dick - bilden...
Nu är jag iofs inte ansvarig för den bilden - men ändå om det nu är så elakt att använda en sådan bild - har du pratat med Fredrik eftersom han själv använder en i det närmaste identisk bild på sin hemsida (http://sawestahl.se/index.php?id=10)...

Jag tänker fortfarande inte driva negativ kampanj...

Vänliga hälsningar

Martin Nilsson
oppositionsråd (s)