måndag 29 mars 2010

Allt är skit

Roade (?) mig i helgen med att läsa de lokala sossarnas tidning. Om man skulle bilda sig en uppfattning om Tyresö utifrån den läsningen skulle slutsatsen vara: Allt är skit, underförstått: Flytta inte dit! (nu rimmade jag också, men det bjuder jag på...)

Miljöpolitiken är obefintlig, skolan är värdelös, socialbidragen ökar okontrollerat och kommunen är fientligt inställd till elitidrott...

Oj, i den kommunen skulle inte jag vilja bo tänker säkert den utomstående som av någon anledning fått tag på tidningen och inte hittat något roligare att läsa.

Socialdemokraterna målar upp en bild av en kommun i armod, utan visioner och utan framtid. Vilken tur då att de flesta Tyresöbor är smartare än så och genomskådar smutskastningen.

Sant är att det självklart finns saker att förbättra. Vi är inte nöjda med att inte alla elever i grundskolan har godkänt i alla ämnen även om kurvorna pekar åt rätt håll.
Vi är långt ifrån klara med arbetet för en bättre miljö och ett klimatsmart Tyresö.
Vi arbetar hårt mot ungdomsarbetslösheten och tar ökningen av socialbidragskostnaden på fullaste allvar (att det sedan ser värre ut än vad det är i procent eftersom vi utgår från mycket låga tal jämfört med de flesta andra kommuner är en annan sak).
Vi är absolut inte fientligt inställda till elitidrott, se bara investeringarna på Bollmoravallen.

Allt det där vet de flesta Tyresöbor och de vet också att Alliansen, som vi visat 12 år i rad, inte äventyrar kommunens ekonomi i någon iver att vara populistiska.

Andra bloggar om , , , , , .

Inga kommentarer: