onsdag 21 april 2010

Fegi(s)ar

I sin iver att få med det allt viktigare stödpartiet MP lägger sig Socialdemokraterna platt och löser trätan inom vänsterexperimentet kring Förbifart Stockholm med en, folkomröstning.

Inte nog med det, alternativen i folkomröstningen ska inte vara ja eller nej till förbifarten. Nej alternativen ska vara ja till förbifarten eller kollektivtrafik för samma prislapp.

Det är inte bara fegt mot alla stockholmare och övriga som behöver förbifarten, det är även vilseledande. Alternativen ger intrycket att ett bygge av förbifarten exkluderar utbyggd kollektivtrafik vilket inte alls är fallet. Vi behöver både och!

Undrar om det här är en ny metod att i ett drag dölja oenigheten för väljarna och samtidigt sopa frågan under mattan? Skulle vänstern mot förmodan vinna valet kommer vi alltså ha lika många folkomröstningar som i Schweiz!

Jag tror att vi redan fått en mycket stark kandidat till titeln ”Årets kappvändare” i Carin Jämtin.
En annan teori är att sossarna redan gett upp Stockholm, vilket i och för sig vore förståeligt, och offrar regionen för stödpartiets ansikte...

Relaterat: DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, Exp, AB.

Andra bloggar om

4 kommentarer:

Hemlige sa...

Det blir nog inget problem för folket att förstå alternativen. Alla vet ju att alliansens företrädare endast åker bil och aldrig bygger ut någon kollektivtrafik.

Anonym sa...

Hemlige: Vilken planet bor du på?? Alliansen har under den här perioden beslutat om avsevärda satsningar inom kollektivtrafiken.

Dick Bengtson sa...

#Hemlige# Vilken tidsålder lever du i? Det där gällde kanske på 50-talet.
Skillnaden mellan oss och vänstern är att vi inser att båda alternativen behövs i vilket fall. Regionen växer så det knakar och kräver bättre lösningar även för biltrafiken.

Anonym sa...

Tja Dick

Politik = rätt eller fel - aldrig både och! Men jag håller med dig när det gäller bil/kollektivtrafik. Frågan bör inte ställas mot varandra utan lösas!

Frågan är bara vad som skall prioriteras.

Jens