söndag 3 januari 2010

Ministertoppen

Firma Reinfeldt & Borg får fortsatt högt betyg i en undersökning om hur folket uppfattar regeringens arbete. På tredje plats hittar vi utrikesminister Carl Bildt.
Betygen överensstämmer f ö ganska bra med de betyg jag satte redan för 1,5 år sedan i två inlägg.

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrson får sänkt betyg, sannolikt för att hon fått klä skott för den dåliga kommunikationen kring de nya sjukförsäkringsreglerna. Är det någon som är förvånad?

Sammantaget fortsätter regeringens betyg att stiga för andra året i rad vilket inte är illa mitt i en finanskris som infaller samtidigt som en lågkonjunktur.

Det betyder att folket ger högt betyg till de tre tyngsta och viktigaste statsråden!

Om man tänker sig en röd-grön kedja för att matcha denna trio känns Sahlin & Östros ganska givna, men vem skulle kunna bli utrikesminister? Aldrig Ohly eller någon annan från hans parti, troligen heller ingen miljöpartist utan kanske någon trotjänare som Sven-Erik Österberg, han sitter ju i alla fall i utrikesnämnden och är gruppledare för (S).

Oavsett vem det skulle bli känns det som att sätta ut Xavi, Iniesta och Messi mot Pontus Kåmark, Johan Mjällby och Chippen, inget om dem men deras tid är förbi sedan länge.

Fundera på det ett tag så inser du snart vad det kommande valet till stor del handlar om.

(Fotograf ovan: Pawel Flato)

Mina gamla betygsinlägg hittar du här och här.

Relaterat: DN, AB, SvD, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om , , , , , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dick min vän

Höga hästar kan bli ens fall, det vet du!

Vad finns självkritiken eller finns det bara en uppsida?

Ha det!
Jensa

Dick Bengtson sa...

#Jensa# Jag skriver ju om den dåliga kommunikationen kring sjukförsäkringen, men du är väl bara sur för att jag jämför gamla trötta gnagare med Sahlin & co.

Sköt om dig!

Anonym sa...

En av orsakerna!

Mjällby skulle ha räddat kvar Bajen i allsvenskan!

/ Jensa