måndag 29 november 2010

Turistattraktion?

Så kom då beskedet. Det var den fruktade tarmparasiten Cryptosporidium som orsakat de många fallen av magsjuka i Östersund.

På radion berättade en smittskyddsexpert att den enda spridningen mellan människor går via toalettbesök och brist på hygien. Jag har själv för många år sedan drabbats av en sjukdom med den smittvägen och vet vilket obehag det kan skapa och inser att man kanske inte ska skämta om det. Men...

Jag kan i alla fall inte låta bli att ge Östersunds kommun ett råd hur man kan vända eländet till något positivt.
I skarp konkurrens med Loch Ness har man ju i Östersund sedan länge hävdat att man har ett odjur som lever i Storsjön. Man har t o m gått så långt att man försökt fridlysa odjuret.

Här kom ju beviset man saknat! Såklart kommer tarmbakterien från Storsjöodjuret! Odjuret har kanske ätit gamla ruttna kräftor, fått ont i magen och på det sättet förgiftat vattnet.

Det här borde kunna sätta lite extra fart på ”odjursturismen” till sommaren och på det sättet öka kommunens turistintäkter. Inte har väl skottarna så påtagliga bevis på att ”Nessie” existerar?

Relaterat: AB, DN, SvD, Exp, Exp.

4 kommentarer:

Catarina sa...

Det är klart att det är Storsjöodjuret som har ätit något olämpligt. Det finns ju även en son vid namn Birger i Storsjön.
Visst kan man skämta lite:)

Jag tänker mer på alla stackars människor på Haiti som dör av koleran. Såg hemska bilder på nyheterna för en stund sedan, här sitter vi svenskar (Östersundare) och tycker synd om oss själva.
Vi överlever säkert denna parasit.

Mvh Catarina Tengstrand boende i parasitstaden Östersund

Dick Bengtson sa...

#Catarina# Du har helt rätt att man måste sätta saker i perspektiv. Parasiten är ju inte dödlig, som koleran kan vara.

Att odjuret har en son var en nyhet för mig. Ingen dotter? Man kan ju även undra vem "Birgers" mamma är..?

Anonym sa...

Man kan skämta om allt - så varför inte! Och man kan tycka att det var skönt att det hände i Östersund... Tänk om smittan spritts i Tyresö! Hur roligt vore det?

Anonym sa...

Skit fick du för det, det inte lätt att ibland försöka skämta!

Men jag köper teorin och kommer sprida budskapet när jag reser runt i Norden. MER TURISTER TILL SOLLENTUNA, vi har Rösjön och där, säg det inte till någon, finns ett stort förtidsmonster! Skall lansera det innan sommaren så efter sommaren när jag har tjänat pengar på det så kan man ta det lugnt.

Jensa