tisdag 12 januari 2010

Marcus Alm vs Zlatan

Sverige ska snart börja spela EM i handboll. Idag presenterades truppen vilken inte innehåller en av världens bästa linjespelare Marcus Alm. Han har på ett tidigt stadium tackat nej till landslaget. Jag vet faktiskt inte skälet, och här kommer min poäng.

När Zlatan säger att han ska fundera på landslaget i fortsättningen skrivs det spaltmeter om varför, vilka konsekvenserna blir och hur han ska övertalas att tacka ja.
När Marcus Alm, i ett landslag som i sina bästa stunder kan ta medaljer i alla mästerskap, tackar nej startas det inga kampanjer i media, görs inga reportage i Sportspegeln.
Jag kan slå vad om att om Zlatan vidhåller sitt nej när kvalspelet börjar kommer media skriva mer om det än om den faktiska truppen.

Vad beror då det här på? Ett skäl är såklart att fotboll är en så mycket större sport, men svenska medaljchanser tjatas det ju om i alla möjliga konstiga sporter inför ett OS och handbollen är ju ändå hyfsat stor, även internationellt, avsevärt mycket större än både bandy och innebandy exempelvis.
Kan det vara så att kompetensen hos våra sportjournalister inte är tillräckligt bra eller säljer det helt enkelt inte lösnummer? Synd i alla fall för jag kommer att titta så mycket jag hinner, även utan Marcus Alm.

Relaterat: DN, DN, Exp, Exp, AB.

Andra bloggar om , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt riktigt Dick!

Samt att journalisterna måste slicka Zlatan i a.... för att få synas med honom. Nu när Barca vann får man hoppas han får sitta på bänken ett tag så samma journalister inser att han inte är någon gud! :-)

/ Jensa

Anonym sa...

Marcus Ahlm har en ryggskada som han inte blir kvitt och så länge han har den så klarar han inte av landslagsspel också. Media gick igenom detta till förra mästerskapet