torsdag 31 december 2009

Önskelista 2010

Förra årsskiftet skrev jag en önskelista över saker jag hoppades skulle hända detta år. Inte så mycket gick i uppfyllelse förutom att vi i Tyresö fortfarande har en stabil ekonomi och kanske Alexander Noréns internationella genombrott, men skam den som ger sig, här kommer önskningarna och "förutsägelserna" inför 2010:

**Internationellt
I Iran börjar man ana en folklig revolt mot mullornas diktatur. Jag hoppas att 2010 blir året då vi får en fredlig utveckling mot demokrati där.
Ett område som börjar oroa mig är vissa länder i Sydamerika med despoten Hugo Chavez i spetsen. Hans populistiska politik riskerar på sikt att isolera Venezuela från omvärlden likt ett nutida Kuba.
Det tragiska är att alternativen i vissa andra länder är samhällen där knarkkarteller styr och befolkningen lever i en annan slags fruktan. Låt oss hoppas på en demokratisk vändning från båda dessa extrema statsskick.

**Sverige
Det här året kommer naturligtvis stor del av fokus ligga på valrörelsen. Jag hoppas att de väljare som funderar på att rösta på det röd-gröna alternativet på djupet ställer sig följande frågor:

1) Vill jag ha ett samhälle byggt på bidrag och utanförskap?
2) Vill jag stödja en regering där det sannolikt sitter en partiledare som fortfarande kallar sig kommunist?
3) Tror jag att Mona Sahlin som statsminister med någon som helst framgång kan föra Sveriges talan på den internationella scenen?

Svarar man ja på dessa frågor så ska man rösta röd-grönt såklart. Nu tror inte jag att det verkligen blir så utan har en stor förhoppning till folket och folkets förmåga att fatta kloka beslut. Vi får se i september!

**Tyresö
Även i Tyresö kommer temperaturen att stiga inför valet. Det blir min första valrörelse där jag är med s a s från start, det ska bli kul. Jag är dessutom övertygad om att Tyresöborna kommer att ge oss i Alliansen förtroende ytterligare än mandatperiod.

Varför? Av många skäl men de viktigaste är att de sett vad vi åstadkommit de senaste 12 åren, att vi har järnkoll på ekonomin, d v s medborgarnas pengar, och inte minst att vi Moderater klarat av att under pågående mandatperiod byta ut ett flertal tunga namn som med ålderns rätt dragit sig tillbaka till några något yngre som har hungern och framtiden för sig.
Tyresöborna vet att vi levererar!

**Sportens värld
Snart kommer vinter-OS och ett och annat guld kan det säkert bli i skidskytte. Den jag mest unnar ett guld är dock Charlotte Kalla. Hon verkar vara en oerhört ambitiös tjej som tränar superhårt i en sport där det verkligen krävs svett och smärta för att komma i topp.

Även om fotbolls-VM är det häftigaste sportevenemanget alla kategorier kommer det att kännas tomt utan Sverige. Jag hoppas att ett spelande lag som t ex Spanien tar hem guldet. Sedan får vi såklart hoppas att Erik Hamrén får en bra start i kommande kvalspel där fokus ligger på ett vinnande spel och inte på gullande med Zlatan.
På hemmaplan gäller det för Hammarby att se till att vistelsen i Superettan blir ettårig, inte helt lätt med diverse tjongande lag som har mer styrka och kondition än teknik.

I golfens värld hoppas jag fortfarande på en svensk major på herrsidan, Stenson eller Norén verkar vara de hetaste namnen.

Till sist vill jag önska mina läsare en bra start på 2010. Vi lär höras!

Relaterat: AB, AB, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp.

Andra bloggar om , , , , , , .

1 kommentar:

Dick Bengtson sa...

Föregående kommentar har raderats pga ett språkbruk som jag inte tillåter här.