fredag 29 augusti 2008

Kd ut ur riksdagen

Enligt en ny opinionsmätning som DN publicerar idag riskerar Kd att åka ur riksdagen. Vänsterpartiet balanserar på gränsen även de. Vad kan det då betyda för 2010?
Troligen ingenting ännu så länge men man behöver inte vara professor i statskunskap för att måla upp ett scenario där både Kd och v åker ur medan Sd kommer in. Sannolikt har i detta läge inget av de traditionella blocken någon majoritet utan Sd blir vågmästare. Då gäller det att ha sina tillgångar utanför börsen!
Om v skulle åka ur skulle ju inte jag fälla så många tårar men Kd och deras väljare är viktiga för alliansen. Jag har redan varit inne på det men min åsikt är att Göran Hägglund måste göra upp med de religiösa fundamentalisterna i och kring partiet, acceptera samkönade äktenskap och inse att han aldrig kan axla Alf Svenssons ”morfarsutstålning”. Han får bygga upp en egen image, kanske som ”den hyggliga grannen” man gärna vill ha.
Opinionsundersökningen påstår även att de borgerliga partierna tappat mest till soffliggarna. Kan det bero på att tack vare skattesänkningarna så har de haft råd att köpa nya, skönare soffor...?

Läs även: DN, SvD.

Inga kommentarer: