fredag 22 augusti 2008

“My tits wait you here”

”El salute, my tits wait you here”. “Britney nude for you”. “Full photo Christina Aguilera”.

Trots filter slinker ett och annat S-mail igenom till min webbmailbox. Några exempel ser ni här ovan. Jag tar alltid bort dem utan att öppna först. Det sägs att vissa Internetmarodörer som skickar miljarder av dessa välformulerade (!) meddelanden tjänar stora pengar.
Då infinner sig naturligtvis några frågor. För det första, vem är så korkad att han eller hon klickar på ett så uselt formulerat mail från någon man aldrig hört talas om? För det andra, om man ändå öppnar ett så behöver man ju inte vara Einstein för att förstå syftet bakom dessa mail och kunna avbryta innan man blivit lurad på sina pengar.
Jag kan se två svar på dessa frågor, antingen är man en väldigt ensam människa, och då är det tragiskt, eller så är man bara korkad och då får man skylla sig själv. Troligen är det samma typ av människor som blev blåsta av Nigeriabreven när det begav sig eller betalade hittelön för en vinstlott på något obskyrt lotteri i Uzbekistan.
Att det sedan finns mer sofistikerade sätt att lura människor på nätet i form av falska hemsidor från banker, trojaner och maskar är en helt annan sak. Ingen borde kunna tjäna pengar på att några ”tits wait me there”.

Läs även PC för alla.

Inga kommentarer: