söndag 27 november 2011

Stormnamn

Utanför viner en vind som förmodligen hänger samman med stormen Berit på något sätt. Här i Stockholm är det inte så farligt, men i södra Sverige har man stängt broar, vägar och utfärdat diverse varningar.

Intressant det där med att namnge oväder. Stormen Gudrun kommer ju de flesta ihåg, men jag trodde namnsättningen följde alfabetet. Inte kan vi väl redan kommit igenom allt mellan G och B sedan 2005?

Undrar hur det skulle se ut om vi skulle döpa ovädren efter partiledarna?

Fredrik
Han tog landet med storm i valet 2006 och har efter det levererat ett antal friska förändringsbyar. Har på senare tid mattats av en del och skulle nog behöva ”blåsa upp sig” inför 2014.

Håkan
Bildades ur ett svagt lågtryck utanför Domus i Oskarshamn. Knappast en storm utan möjligen en kuling som ibland blåser från norr, ibland från söder och ibland ger ifrån sig hagelskurar som påminner om popcorn.

Lars
Försökte utan framgång rida på Gudruns rykte. För länge sedan var han kanske en bris från väs(n)ter. Nu får han inte ens den lättaste röda fana att lyfta. Inga varningar utfärdas här inte.

Göran
Sitter själv i ögat på en annan storm vid namn Mats, och funderar på hur han ska komma därifrån med väljarna kvar.

Annie
Kom in som en frisk fläkt i efterdyningarna från snöstormen Maud. Har ännu inte visat om hon kommer blåsa från höger eller vänster. Kanske skulle hon behöva blåsa från ett oväntat håll för att överleva?

Jan
Kanske den ljudligaste av våra stormar. Blåser in i skolan och skapar en viss oreda, men frågan är om det är tillräckligt för att behöva bygga om?

Gustav
En ung men seglivad rackare. Påstår sig komma med ett grönt damm från fjärran öknar, men ofta känns det som om färgen snarare är röd. Starkast på Södermalm.

Jimmie
Stormade in 2010 trots varningar under några år. Vill gärna vara en vind att räkna med, men än så länge finns inga nerrivna kraftledningar i sikte. Varning utfärdas dock för att han kan bli en plåga vi får dras med i flera år framåt.

Den perfekta stormen? Den finns bara på film.

Relaterat: DN, DN, SvD, SvD, AB, AB.

Inga kommentarer: