fredag 18 november 2011

Strålande, Elfsborg!

Fotbollsklubben Elfsborg från Borås, säljer som många andra idrottsföreningar julkalendrar så här års. Man gör det för att bättra på sin ekonomi, inte minst för klubbens ungdomsverksamhet.

Inget konstigt med det, som sagt, så här är det i många ideella föreningar i juletider. Det som orsakat rubriker är Elfsborgs oortodoxa sätt att även få de välbetalda spelarna i A-laget att bidra. "Sälj tio kalendrar var, vi har redan dragit motsvarande belopp från er lön."

Jag säger bara, strålande!

Det är väl inte mer än rätt att barnens stora förebilder i A-laget också de drar sitt strå till stacken! Om det är så jobbigt, kan de väl köpa alla tio själva.

Det är alldeles för många klubbar, även i lägre serier, som inte inser att A-laget oftast faktiskt är den tärande delen i föreningens ekonomi, medan ungdomsverksamheten bidrar positivt.

Alldeles för många spelare blir primadonnor så fort de flyttas upp i A-truppen och får lön. En lön som många gånger är mycket högre än de skulle kunna få med sin civila utbildning som grund. De glömmer alltför snabbt den miljö med oavlönade ledare och hårt arbetande föräldrar som tagit dem till A-laget.

Att Elfsborg använder löneavdrag som metod, kan naturligtvis diskuteras, men tanken är helt rätt. De spelare, både i Elfsborg och i andra klubbar, som gör sig roliga över detta borde skämmas.

Hoppas andra klubbar tar efter och kanske t o m skriver in i spelaravtalen att det ingår i jobbet att vara föredöme för klubbens ungdomar på alla sätt. 
Även genom att sälja lotter, kalendrar, strumpor, korv, eller vad man nu kan hitta på. Förmodligen kommer det att motivera ungdomarna att sälja ännu mer.  

Relaterat: AB, AB, AB, Exp.

Andra bloggar om, , , , .

Inga kommentarer: