fredag 4 november 2011

Zlatan - Alfahanne

Xavi Hernandez
I Zlatan Ibrahimovic bok avslöjar han hur han vantrivdes i världen bästa klubblag, Barcelona. Han berättar hur han mobbades, inte minst av tränaren Pep Guardiola.

Är det egentligen något att bli förvånad över?

Jag varnade redan när övergången blev offentlig, att det skulle kunna bli så.

I Barça vimlar det av stjärnor, man är noga med sina katalanska rötter och vårdar ömt bygdens söner. Lionel Messi är visserligen från Argentina, men Barcelona tog hand om honom redan som ung, har hjälpt honom genom behandling med tillväxthormoner och liknade, så man kan lugnt säga att han är adopterad av klubben och fansen.

Om Zlatan då möjligen trodde att han skulle särbehandlas för att man gjort många mål i Inter, var en felbedömning av både honom och hans agent. Till hans försvar måste sägas att Barcelona uppenbart misslyckats i sin scoutning, åtminstone på det sociala planet.

Zlatan presterar som bäst när han får vara stjärnan, alfahannen, och den som spelet byggs runt. Inte att spela fjärdefiolen efter Xavi, Messi och Iniesta.

Det som kan förvåna är hur lite han levererat i landslaget på senare år. Där får han ju vara ”numero uno”, nu när Ljungberg och Henke är borta.

Relaterat: AB, AB, AB, DN, DN, SvD, SvD, Exp, Exp.


2 kommentarer:

Eva sa...

Precis så. Som inbiten Barcelonafan och medlem blev jag inte glad över värvningen. Hade de ringt mig och frågat skulle jag ha avrått, men naturligtvis gjorde de inte det. Du uttrycker det hela väl.

Dick Bengtson sa...

#Eva# Tack. Zlatan är en gudabenådad spelare. Kombinationen av mycket bra funktionell teknik och styrka är det inte många som har.
Men han har ett ego som gör att man bara kan ha en av hans typ i ett lag.