tisdag 21 juni 2011

Skattefritt i Grekland

Ebberöds Bank framstår allt mer som ett ekonomiskt föredöme i jämförelse med Grekland.

Hela landet hotas av konkurs och vissa hävdar att landet kommer tvingas att lämna euron.
Vi talar ibland om brist på skattemoral, men jämfört med grekerna där 25 procent av ekonomin är svart, framstår vi som rena skattekramarna.

Det jag undrar är, hur kunde Grekland klara de krav som trots allt ställdes på de länder som anslöt sig till euron? De måste ha mörkat och skönmålat utan dess like! 
Dessutom måste de som var satta att kolla och vidimera uppgifterna ha varit lika blinda som Stevie Wonder!

När man tänker på hur de baltiska staterna sliter och hur många balter lider för att klara kraven inför sitt eurointräde finns det bara ett ord, skandal!

En annan sak man kan undra över hur de tänker, grekerna som demonstrerar mot de nedskärningar som kanske kan rädda landet. Är de helt oupplysta hur skatteläget är i de flesta andra EU-länderna? Tror de att alla går i pension vid 55? 
De som fortfarande har arbete, borde kanske vara där istället?

Frågan är om inte nästa nödlån villkorslöst borde innehålla några divisioner skattebyråkrater, IT-människor och kronofogdar för att hjälpa grekerna att vända skutan? De verkar tyvärr inte ha förmågan själva.

Relaterat: DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, AB, AB, Exp, Exp.

Andra bloggar om, , , , .

2 kommentarer:

PM sa...

Helt rätt. Det hela är ett bedrägeri utan dess like. Vi som svenskar åker dit för våra surt skattade kronor och bidrar till en svart ekonomi som vi själva sedan får vara med och betala för att röja upp nu i en eller annan form. Undrar om ett TV-program som Uppdrag Granskning skulle kunna sändas i Grekland??

Dick Bengtson sa...

#PM# Kul idé! Skicka dit Janne Josefsson & co, så kommer de ha jobb där de närmaste 25 åren.