tisdag 26 oktober 2010

Skenäktenskapet är över

Så kommer då beskedet, som legat i luften ända sedan de rödgrönas valförlust, det rödgröna samarbetet ”tar en paus”. I ett försök att återta något slag initiativ ger Mona Sahlin beskedet till folket.
Sanningen är ju att Miljöpartiet i praktiken redan har flyttat ut och lämnat fru Sahlin ensam med Lars Ohly.

Det är heller inte konstigt att det är Miljöpartiet som framstår som den part som lämnat in ansökan om äktenskapsskillnad. Efter att ha blivit lovade att äntra den äktenskapliga sängen med Socialdemokraterna märkte de till sin förvåning efter en tid att de hade gift sig med en bigamist. Visserligen en bigamist som tvingats till att ta ytterligare en partner av vänsterkrafterna i partiet, men ändå.

Ändå höll MP färgen genom hela valrörelsen, förmodligen med den möjliga maktens sötma som dämpande drog för att inte känna sig alltför besvikna över (S) uppenbara äktenskapsbrott.

När nu ”de unga tre” går skilda vägar är det med stor skillnad på spänsten i stegen. 

MP kan efter sin valframgång gå vidare och i vissa fall få genomslag för sin politik i samarbete med Alliansen.

Socialdemokraterna talar om ”förnyelse” och kan möjligen också de göra vissa uppgörelser med regeringen. Hur den där förnyelsen sedan ska se ut med samma gamla människor, utan några uppenbara påläggskalvar, kan man ju undra, men det är ju deras problem.

Vänsterpartiet, med en trött gammal kommunist vid spakarna, riskerar att hamna i glömskans arkiv eller åtminstone även i praktiken bli ett marginalparti, utan egentligt inflytande, precis som SD.

Relaterat: AB, AB, AB, AB, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp, Exp.

Inga kommentarer: