måndag 11 oktober 2010

Låt honom sitta kvar

Jackie Arklöv, ni vet polismördaren från Malexandermorden, har ansökt om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Enligt ett utlåtande från Kriminalvården skulle det räcka med två års utslussningstid vilket innebär att han skulle kunna släppas ut efter 13 år.

Jag känner inte Jackie Arklöv och det är möjligt att han skött sig väl i fängelset, pluggat på bra och inte missbrukat sina permissioner. Men livstid måste ju vara mer än 13 år!

Om man skulle släppa ut honom då, vilka signaler sänder vi då ut i samhället? Vill minnas att Mattias Flink hade problem med att få sitt straff tidsbestämt och han var ju ändå ostraffad innan han begick de fruktansvärda dåden. Arklöv var inte direkt någon duvunge innan Malexander, utan hade ju bl a krigsbrott från Balkankrigen i bagaget.

Nej, för att inte ge fel signaler och med respekt för de anhöriga till hans offer, låt honom sitta ytterligare ett antal år. Han har skadestånd på 2,6 miljoner att betala, har han börjat amortera på dessa?

Relaterat: SvD, SvD, DN, DN, Exp, AB.

Andra bloggar om, , , , .

5 kommentarer:

Anonym sa...

Med två examina i bagaget borde det gå fortare att betala av skadeståndet via ett civilt jobb istf för via dagpenning motsv man får i fängelset?

Dick Bengtson sa...

#Anonym# Jag önskar du hade rätt, men tyvärr tror jag inte hr Arklöv är så "anställningsbar".
Skulle du anställa honom?

Anonym sa...

Vilket otroligt hyckleri av tidningarna. Var fanns dessa snyftartiklar när knarkaren, polismörderskan och (tillika dömd för dråp) Annika Östberg skulle friges?

Anonym sa...

Släpp aldrig ut honom. Om han har bättrat sig, bra för honom. Men det sonar inte hans skuld till offren, deras familjer och alla vi andra som genom dessa mord har fått ett sämre Sverige. Han ska sitta livet ut i fängelset.

FredrikN

Anonym sa...

Citata kriminalvården: "Han har tidigare bedömts ha en anti-social personlighetsstörning och det är utifrån denna som hans risk för återfall i våldsbrott betecknas som 'moderat förhöjd'".

Innebärandes att risken att han skall åstadkomma något liknande det han nu sitter inne för är "moderat förhöjd".

Nej tack. Behåll honom ni, livstid blir bra.