lördag 23 oktober 2010

Utan ledare stannar idrotten

Vilka är det som frivilligt avstår från fredagsmyset, chipsen, stugvärmen och kanske lilla drinken för att istället bege sig till ett konferenshotell ute i obygden för ett intensivt dygn med främmande människor?

I det här fallet talar jag om idrottsledare. Jag hade igår och idag förmånen att delta i en föreningskonferens med trettiotalet idrottsledare från ett 15-tal Tyresöföreningar. Där fanns tränare, sekreterare, administratörer, engagerade föräldrar och en del andra.
På programmet fanns bland annat föreläsningar om föreningslära och kommunikation men även inspirerande föredrag och tid för erfarenhetsutbyte och informella diskussioner.

Alla har de det gemensamt att de är villiga att ge av sig själva, av sin tid och av sin kompetens för att våra barn och ungdomar ska få en meningsfull och rolig fritid.

Jag visste det i och för sig tidigare, men det tål att upprepas: Utan duktiga, frivilliga, engagerade och oftast oavlönade ledare stannar idrotten! Detta gäller naturligtvis för allt föreningsliv.

Därför frågar jag dig och ditt samvete när du gav ditt barns idrottsledare en blomma senast?

Relaterat: AB, AB, AB, AB, DN, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om, , , .

Inga kommentarer: