fredag 15 oktober 2010

Dags att leverera, Zlatan!

I tisdags satt jag bänkad framför TVn efter flera dagars laddning med nyttig kost, iförd min gula landslagströja plus en svensk flagga och var förväntansfull.

Drygt 90 minuter senare kändes det som att jag blivit överkörd av ett tåg och legat i diket bredvid banvallen hela natten. Vad var det som hände, egentligen?

Det ”nya” landslaget hade för första gången mött riktigt toppmotstånd och fick sig en lektion utan dess like. Variationsrikt spel, högt försvarsspel ibland, lågt ibland. Kortpassningsspel med stort tålamod blandat med svepande crossbollar. Och fort gick det, så in i bomben fort!

De svenske fick vara med och leka på slutet när holländarna hade gjort 4-0 och mest gick in för att slippa skador och gula kort.

Egentligen kunde man kanske inte väntat sig något annat, Holland blev ju trots allt silvermedaljörer i VM och visade en teknik kombinerad med effektivitet som någonstans ändå gladde ett fotbollshjärta.

Och så Wesley Sneijder, vilken lirare! Frispelningar med klacken på ett tillslag, mottagningar i fart där bollen satt som klistrad vid foten. 
Mot det matchade vi...Anders Svensson. Inget ont om Anders, men även där skulle vi behöva få in någon ny spelare som har farten och tekniken.
Jag tror absolut på Pontus Wernblom som ”the bad guy”, men det borde vara dags att spela in en ny spelare bredvid honom. Varför inte ge John Guidetti chansen?

Den största besvikelsen var ändå den enda ”världsstjärnan” som Sverige har, Zlatan. Väldigt få gånger lyckades han ta emot bollen och hålla den kvar i anfall, Löpningar för att skapa ytor åt sina medspelare blev det inte heller så många av. Heitinga vann matchen i matchen på knock!

Handen på hjärtat, när levererade Zlatan senast mot något topplandslag? Klacksparken mot Italien i EM 2004 var det senaste jag minns i alla fall. Hade domaren varit uppmärksam hade han dessutom blivit utvisad efter det fula knäet mot just Heitinga.

Kanske är han inte så bra utan riktigt bra medspelare? Kanske ska vi tona ner våra förväntningar på honom? Jag vet inte, men riktigt vass i landslaget mot bra motstånd var det länge sedan han var.

Kanske var det domarens fel att vi förlorade? Inte för att han dömde dåligt, men för att han hade gul tröja och tvingade oss att spela i blått. Jag och alla andra fans hade ju våra gula tröjor...

Relaterat: AB, AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, Exp, DN, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om, , , .

Inga kommentarer: