tisdag 26 oktober 2010

Veckan spartips

Såg någonstans att Gunde Svan i TV skulle visa barn hur man kan höja värdet på en cykel. Jag vill ju inte vara sämre än Gunde och kommer under vintern att med oregelbundenhet erbjuda små spartips i vardagen.
En klok person sa till mig för länge sedan att ”det är inte de höga intäkterna man blir rik på, utan de låga kostnaderna”. Det är så sant som det är sagt.

Visserligen går Sverige som tåget och alla som jobbar har fått mycket mer i plånboken, men räntorna är på väg upp liksom matpriserna och då ger lägre kostnader bra effekt på hushållsekonomin. Så håll till godo.

Spartips 1

Tillhör du dem som i dessa slasktider konstaterar att det nästan går åt lika mycket spolarvätska i bilen som bensin? Lösningen är då att lika enkel som genial, ligg nära framförvarande bil.

Inte nog med att du kommer så nära att stänket inte hamnar på din vindruta, dessutom sparar du bensin genom att ligga i ”suget”, precis som cyklisterna i Tour de France. En extra bonus får du när hon/han i bilen framför sprutar spolarvätskasin vindruta, det stänker även på din och du kan passa på att köra dina vindrutetorkare s a s gratis.

Håll ögonen öppna efter fler geniala spartips framöver!

Relaterat: DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, E24, E24, Exp, Exp.

Andra bloggar om, , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

I slaskiga tider vill man nog inte ligga allt för nära bilen framför pga. risken för krock.

Ligga i suget fungerar kanske på en race-tävling... Men i verkligheten efter E4an där man skall hålla avståndet... Nja...

"Stänket" dvs. mestandelen slask från bilen framför, förstör nog lacken en hel del och gör att man måste tvätta bilen.

Avstår från dina "geniala" tips.. heh..

Dick Bengtson sa...

#Anonym# Nu ska du inte vara negativ... Att det finns en viss risk för krockar är ju smällar (!) man får ta för att spara pengar...