torsdag 26 augusti 2010

Tyresö Elände

Sitter och läser ett nytt nummer av tidningen Tyresö Nyheter som dök upp i brevlådan idag. Den påstår sig vara ”en lokaltidning med socialdemokratiska förtecken”. Förtecken? Närmare en version av Tyresös Pravda är det omöjligt att komma.


Bortsett från en dam (grattis!) som fyllt 100 år i kommunen och Sofia som blivit ”Årets kamrat” (grattis du också) finns där i princip inget positivt, om inte Socialdemokraterna själva tar åt sig äran förstås.


Hyreschock, för stora klasser, usel skola och förskola, dyra biljettpriser i nya simhallen, dålig service på Brevik, sänkt skatt för miljonärer och tysta Moderater i Kommunfullmäktige. Pust!


Jag tänker inte ödsla tid på att bemöta alla oseriösa vinklingar eller påståenden utan känner mig trygg i att medborgarna i Tyresö genomskådar dem, helt enkelt genom att särskåda sin egen vardag.

Självklart är inte allt perfekt och det finns en hel del att utveckla, men vore det så illa som Tyresös egen Pravda påstår skulle invånarantalet förmodligen sjunka och inte stiga som det gör kontinuerligt.


Tidningen finns även i bloggform på nätet och där finns det inte ett ord om några ”förtecken”: ”Tyresö Nyheter är en lokaltidning som består av ideellt arbetande människor. Vi skriver om nyheter, kultur, idrott och politik.”


Uppenbarligen vågar man inte stå för att man är en megafon för Socialdemokraterna i Tyresö, undrar vad det kan bero på? Ohederligt är det i vilket fall.


På 70-talet möttes en sovjetisk Lada och en amerikansk Ford i en biltävling i Moskva. Forden vann överlägset.

Dagen efter kunde man läsa i Pravda: ”Den ärorika sovjetiska bilen placerade sig på en mycket hedersam andraplats medan den imperialistiska Forden blev näst sist.”


Relaterad blogg: MT i Tyresö.


Andra bloggar om , , , , , .

3 kommentarer:

MTiTyresö sa...

Sissela Bok skrev om den offentliga lögnen. Dags att följa i hennes spår och ge ut en exempelsamling. Underlaget är gratis! Billigt!

Dick Bengtson sa...

Precis. Om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger blir den till en sanning, sägs det.

Därför måste vi vara lika enträgna med att tala om den verkliga sanningen.

Anonym sa...

Tonen passar inte en "vuxen" man.