lördag 13 mars 2010

Vårtecken nummer 1

Idag startar fotbollsallsvenskan, för mig ett vårtecken som heter duga.
Vintern som vi haft har nog inte påverkat de allsvenska lagen så negativt, de har bättre förutsättningar och ekonomi att åka på träningsläger till varmare platser.

Lagen i de lägre divisionerna däremot, har säkert haft en sämre försäsong än på länge. Jag vet att lagen här i Tyresö fått ställa in både träningar och träningsmatcher trots idrottsplatspersonalens heroiska arbete.

Men nu ska kulan börja rulla, härligt!

Hur kommer det att sluta då? Ja, som många andra tror jag tyvärr att avgörandet sker utanför planerna. De lag som får behålla sina spelare efter sommarens transferfönster får såklart bättre förutsättningar än de som blir av med sina stjärnor.

Givet att alla lag får behålla sina trupper tror jag att topp tre ser ut så här:

1) IFK Göteborg
2) Elfsborg
3) Malmö FF

Göteborg snubblade på mållinjen redan ifjol och deras många ungdomar har fått ytterligare ett års rutin på nacken så jag tror det ger utslag i år.
Elfsborg har en bred och stabil trupp med ”gammelgubbarna” Svensson och Lucic i spetsen och har en hög lägstanivå.
När det gäller Malmö blir jag inte riktigt klok på dem och deras resultat. De har en bred trupp, bra tränare, strålande ekonomi, ny arena men ändå får de inte riktigt utväxling. Kanske är det ändå dags i år.

Outsiders får väl bli Kalmar och AIK. Kalmar verkar som alltid stabila men kanske skakas av Babupaaffären i början av säsongen. AIK är ju försvarande mästare men jag tror att förlusten av Obolo kommer att svida mer än man själva vill tro.

Vilka som åker ut? Tyvärr Åtvidaberg, nostalgikickar till trots, ni är chanslösa och kommer troligen att följas tillbaka till Superettan av Mjällby.

Relaterat: AB, AB, AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, Exp, Exp, Exp, Exp.

Andra bloggar om , , .

1 kommentar:

Anonym sa...

Dick!
Malmö, har du gått på samma story som alla gjort i flera år. Dom är bra på att sälja men rätt dåliga på att köpa in.
Det blir som vanligt 7-8 eller nått sånt!

Jensa