fredag 26 mars 2010

Rondellhundar

I Malaysias huvudstad Kuala Lumpur brände demonstranter den svenska flaggan och demonstrerade under paroller som ”Lär er av 11 september”.
Dessutom brände man en bild av fadern till profeten Muhammed som rondellhund, Lars Vilks.

Lars Vilks är förutom detta känd för sitt s k konstverk av vrakgods vid Kullaberg som han döpt till Nimis. Detta s k konstverk har varit väldigt omdiskuterat eftersom det dels skapats i ett naturreservat dels saknar bygglov. Jag tycker personligen att det är grymt fullt och borde rivas omedelbart.

Trots det är jag beredd både att försvara Lars Vilks yttranderätt och rätten för de tidningar som publicerat bilden av sagda rondellhund.
För att spä på detta tycker jag att det minsta regeringen kan göra är att kalla upp Malaysias ambassadör i Sverige och förklara att vi inte accepterar att vår flagga skändas.
Ambassaden har polisanmält flaggbränningen men jag tycker vi borde markera ännu tydligare. Jag kan förstå att regeringen vill tona ner saken, men tänk på reaktionerna om det motsatta hade inträffat.

Vad gäller rondellhundar så ser jag dem som en kul grej som livar upp tillvaron. Dessutom lämnar rondellhundarna inga visitkort som dyker upp nu när snön smälter.

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, AB, Exp.

Andra bloggar om , , .

3 kommentarer:

Gorgonzola sa...

Konstigt.

När 200 demonstranter (i ett land med tiotals miljoner invånare) utövar sin yttrandefrihet genom att elda upp svenska flaggan så är det något som det skall protesteras mot på högsta nivå.

När Lars Vilks målar en provokativ teckning och talar om för alla(!) att han gjort en teckning av Mohammed i yttrandefrihetens namn och får precis de reaktioner han förväntade sig (han är ju en opportunist som följde i Jyllandspostens fotspår), så fylls ledarsidor med indignation över att yttrandefriheten är hotad.

Hyckleri!

Dick Bengtson sa...

#Gorgonzola# Skillnaden i detta fall är möjligen att flaggan är en nationell symbol och därmed även min flagga oavsett vad jag tycker om sagda rondellhund.
Jag har inga problem med att man protesterar mot Vilks. Det är troligen dessutom, som du skriver, precis det han vill.

Anonym sa...

Enligt mig så får man aldrig bränna en flaga flaggan är en nationell symbol till skiland från muhamed som är en symbol för en religion