söndag 14 mars 2010

Vårtecken nummer 2 – hundskit

Idag var jag bara tvungen att utnyttja det fina vädret och ta en långpromenad i det vackra Tyresö. På vägen hem hittade jag flera vårtecken av tveksam art längs gångvägen.

Nej, det var inga tidiga tussilago eller blåsippor utan ett gäng hundskitar som hade tinat fram.

Det roliga mitt i allt var att någon hade roat sig (och mig) med att sätta små skyltar i ett antal av skithögarna med texter ungefär som de här:

”Min hunds ägare förstår inte bättre”

”Snart sitter jag under din skosula”

”Jag borde inte vara här”

Ett ganska fyndigt sätt att säga till berörda hundägare att ta upp skiten efter Fido istället för en sur insändare, eller hur? Hoppas de förstår budskapet bara, innan det blir varmt och grejerna börjar lukta.

Relaterat: DN, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om , , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är själv hundägare och förstår inte detta. Under vintern har jag sparkat säkert mer än 100 frusna hundhögar åt sidan där ingen behöver gå. Det kan väl alla hundägare göra om de inte ids plocka upp som är en skitsak. Här tror jag att män plockar mindre än kvinnor. Men - allt skräp då. Jag går alltid min promenad i ett område där det finns tre olika skolor. När det är lov - inga pappersmuggar, juiceförpackningar, godispapper, cigarettaskar mm. Skolan börjar - då är vägarna kantade med skräp. När dessa personer sedan skaffar hund, hur gör de då?
mvh Maria

Bennon sa...

Ok, det ena rättfärdigar inte det andra. Skräp är skräp och skit är skit, det ska plockas upp. Att andra skräpar ner borde inte vara en förevändning för hundägare att låta skiten ligga kvar.

Dick Bengtson sa...

Jag håller med "Bennon", det ena ursäktar inte det andra.
Dessutom luktar inte godispapper i den varma vårsolen som åtminstone jag väntar på.