lördag 20 mars 2010

Fotboll(s)konspiration

Idag omvaldes Lars-Åke Lagrell som ordförande för Svenska Fotbollförbundet för sitt tjugonde år. Före honom satt Lennart Johansson ett antal år med Lagrell som generalsekreterare. Man kan inte påstå att det är hög omsättning på den posten.

Nu påstår SVTs Sportnytt att det ”jäser i leden” p g a en debattartikel i DN som efterfrågar en föryngring i styrelsen och krafttag mot huliganismen.
Sture Lindmark och Anders Milton som författat debattartikeln är kompisar i konsultföretaget Isak som enligt sin hemsida är

”...ett konsultföretag med spetskompetens inom lobbying, PR och
opinionsbildning. ISAK grundades 1983 och har lång erfarenhet av uppdrag i
Sverige och internationellt. ISAK:s styrka är ett väl förgrenat kontaktnät och
medarbetare med gedigen erfarenhet från arbete inom media, regeringskansli,
riksdag, organisationsväsende, företag, myndigheter och EU.”

Lobbying, PR och opinionsbildning? Jag är absolut inget fan av Lagrell, inte heller av att gubbar klamrar sig fast vid uppdrag för länge, men jag undrar jag?
Enligt Sportnytt lanseras Thomas Bodström som efterträdare och man kan ju undra om han inte har nog att göra ändå?
Nu tackade han ju klädsamt nej i intervjun, men det gjorde ju även Göran Persson på sin tid som ni kanske minns.

Anar men en konspiration här? Styrelseordförande för Isak är nämligen Jan Nygren, samordningsminister i den socialdemokratiska regeringen 1994-1997, statssekreterare i försvarsdepartementet och gammal SSU-ordförande.

Jag har alltid trott att Lagrell var en god socialdemokratisk vasall, inte minst med tanke på hans tidigare jobb som landshövding, men jag kanske har fel. Eller så är detta en idrottsvariant på ”Rosornas Krig”? Eller, så är det Lagrell själv som ligger bakom för att, likt andra härskare, själv kunna utse sin efterträdare? Vad tror du?

Relaterat: DN, AB, Exp.

Andra bloggar om , , .

Inga kommentarer: